Ο νέος αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος Ρίσι Σουνάκ έφτασε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

για να διοριστεί και επίσημα πρωθυπουργός από τον βασιλιά Κάρολο τον Γ. Ο 42χρονος Σούνακ, ο πρώτος Ινδουιστής ηγέτης της γηραιάς αλβιόνας και ο νεότερος εδώ και δύο αιώνες είναι και επίσημα ο τρίτος πρωθυπουργός της χώρας σε επτά εβδομάδες μετά τη νίκη του στη μάχη για την ηγεσία των Τόρις. «Το ραντεβού μεταξύ του βασιλιά Καρόλου και του νέου πρωθυπουργού, Ρίσι Σουνάκ, σηματοδοτεί τη συμβολική παράδοση της εξουσίας, σε ένα μείγμα εθιμοτυπίας και πολιτικού πραγματισμού.

Είναι μια τελετουργία συνέχειας, σε ένα φόντο τεράστιας πολιτικής αναταραχής» σημειώνει το BBC. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς συνταγματικούς ρόλους του Βασιλιά - και αυτός που η μητέρα του λάμβανε πολύ σοβαρά, τόσο που παρά την κακή της υγεία πραγματοποίησε με επιμονή στην τελευταία της συνάντηση με τη Λιζ Τρας, όταν έγινε πρωθυπουργός τον περασμένο μήνα.

Η τελετή ονομάζεται «kissing of hands», αλλά είναι πιο πιθανό να είναι υπόκλιση και χειραψία, σε μια συνάντηση όπου ο μονάρχης ζητά επίσημα από τον νέο πρωθυπουργό να σχηματίσει κυβέρνηση. Είναι η πρώτη τέτοια εναρκτήρια συνάντηση του Βασιλιά, με τους δύο άνδρες να εξακολουθούν να έχουν νέους ρόλους. Μετά από μερικές επίσημες φωτογραφίες στην αρχή, η συνάντηση ήταν συνάντηση, θέτοντας ένα μοτίβο για το εμπιστευτικό εβδομαδιαίο «ραντεβού» που διεξάγεται μεταξύ του Βασιλιά και του Πρωθυπουργού.