Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία από τον φονικό σεισμό

των 7,8 Ρίχτερ και μάλιστα, σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, οι ανθρώπινες απώλειες στις δύο αυτές χώρες ενδέχεται να υπερβούν τις 20.000.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι από το φονικό χτύπημα του εγκέλαδου τουλάχιστον 5.894 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα και 34.810 τραυματίστηκαν. Την ίδια ώρα στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε 1.932, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και διασώστες. Δηλαδή οι ανθρώπινες απώλειες στις δύο χώρες, που επλήγησαν από τον σεισμό ανήλθαν επισήμως αργά χθες το βράδυ στις 7.826.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, 812 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.449 τραυματίστηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Χαλεπίου (βόρεια), της Λαττάκειας (δυτικά), της Χάμας (κεντρικά) και της Ταρτούς (βορειοδυτικά). Στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική Συρία, 1.120 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 2.500 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους διασώστες.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν και σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο και με το πολικό ψύχος για να εντοπίσουν επιζώντες.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν την μάχη με τον χρόνο για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται μέσα στα χαλάσματα των σπιτιών, που κατέρρευσαν μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.