Φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην αναπληρωτή Δήμαρχο , Πρόεδρο του ιστορικού Ακρατήτου και
διακεκριμένο ποδοσφαιριστή Δαυίδ Μαύρο που έφυγε αιφνίδια από την ζωή σε ηλικία 69 ετών,το βράδυ της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2024 επιφύλαξε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής. Έτσι στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2024, παρέστη ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς επικεφαλής μελών του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων, που εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη του. Επίσης με εισήγηση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού το γήπεδο του Πανοράματος Άνω Λιοσίων μετονομάζεται σε “Δαυίδ Μαύρος” ως φόρος τιμής στη μνήμη του.
Λίγα λόγια για την πορεία του Δαυίδ Μαύρου από καταχώρηση της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Ο Δαυΐδ Μαύρος γεννήθηκε στις Κεχριές της Εύβοιας, στις 8 Μαΐου 1955. Ήταν γνωστός στο πανελλήνιο ως ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε και στην Α’ Εθνική. Ο Δαυίδ Μαύρος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία σε μικρή ηλικία με την ομάδα του Ακράτητου όπου σε ηλικία 14 ετών έκανε ντεμπούτο στην αναμέτρηση της Β' ΕΠΣΑ μεταξύ του Ακράτητου και του Φοίνικα Καλλιθέας. Παρέμεινε στην ομάδα για 10 χρόνια και εν συνεχεία μεταπήδησε στον Ηλυσιακό, όπου έπαιξε τρεις συνεχόμενες χρονιές (από το 1979-80 έως και το 1981-82), στη Β΄ Εθνική αναδεικνυόμενος και τις τρεις πρώτος σε συμμετοχές της ομάδας αυτής (συνολικά 103 παρουσίες σε αγώνες πρωταθλήματος). Το καλοκαίρι του 1982 και ακριβώς την τελευταία ημέρα των μετεγγραφών (31 Ιουλίου) αποκτήθηκε από το Αιγάλεω, το οποίο αναζητούσε έναν δυναμικό παίκτη για τη θέση του ανασταλτικού χαφ ύστερα από την αποχώρηση του Μαρτίνου.
Κατέκτησε τον τίτλο του Νότιου Ομίλου της Β΄ Εθνικής και συμμετείχε σε αγώνες της Α΄ Εθνικής με το Αιγάλεω, την επόμενη διετία. Την άνοιξη του 1984 ο Μαύρος συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του ΠΑΟ, αλλά ένας τραυματισμός του στους χιαστούς συνδέσμους είχε σαν αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του. Λέγεται ότι ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης, εκτιμώντας το χαρακτήρα του παίκτη, του χάρισε τη χρηματική προκαταβολή που του είχε δώσει, όταν ο Μαύρος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να του την επιστρέψει Στην ομάδα της Δυτικής Αθήνας έμεινε μέχρι και το καλοκαίρι του 1989 (μεσολάβησαν 6 μήνες που αγωνίστηκε στον "Ελληνοαμερικανικό"[4] σύλλογο ομογενών στις ΗΠΑ και ακόμη 6 μήνες που έπαιξε στον Παναιγιάλειο), συμπληρώνοντας 151 συμμετοχές και 14 τέρματα.
Ακολούθως μεταπήδησε στον Ακράτητο με τον οποίο αγωνίστηκε στη Δ' Εθνική για τέσσερις συνεχόμενες περιόδους (1989- 1993) ενώ τη τελευταία σαιζόν είχε το ρόλο του παίκτη και προπονητή για δύο μήνες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος σε ηλικία 37 ετών. Τελικά έκλεισε την καριέρα του στον Εθνικό Πανοράματος Φυλής, ως παίκτης-προπονητής. Διακρινόταν για το παθιασμένο παιχνίδι του. Υπήρξε Πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου του Ακράτητου Άνω Λιοσίων ενώ έχει καθίσει και στο πάγκο της ομάδας ως προπονητής για 3 συνεχόμενες περιόδους 2006-2009 όταν ο Ακράτητος αγωνίζονταν στη Δ' Εθνική. Ο γιος του, Γιώργος Μαύρος έγινε επίσης ποδοσφαιριστής και πρόσφατα, προπονητής ποδοσφαίρου κατακτώντας το πρωτάθλημα Δυτικής Αττικής με τον Ακράτητο. Το 2014 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Χρήστου Παππού και ανέλαβε χρέη Αναπλ. Δημάρχου με αρμοδιότητα τα ΚΑΠΗ.