Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής

το μεσημέρι της Κυριακής (26/5). Κινητοποιήθηκαν 43 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και 1 E/Π. Συνδρομή από υδροφόρες O.T.A.

Παράλληλα, ένας Τούρκος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ κοντά στο σημείο και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Ασπροπύργου καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για την φωτιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του Τούρκου βρέθηκε ένα σφουγγάρι και δύο αναπτήρες. Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού θα τον εξετάσει. Ο 33χρονος που σύμφωνα με πληροφορίες είναι στη χώρα μας υπό το καθεστώς ασύλου, παραπέμπεται για τρεις πυρκαγιές μέσα στον Μάιο,

Πριν από λίγο ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ανέφερε πως ο Τούρκος ομολόγησε την πράξη του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι».