Η τεράστια ποσότητα των κατασχεθέντων προϊόντων στον Ασπρόπυργο 

βρέθηκε σε χώρο στάθμευσης επαγγελματικών αυτοκινήτων και εμπορευμάτων.

Πρόκειται για 1.352 φιάλες μίας χρήσεως που περιείχαν περίπου 17.200 κιλά φθοριούχα αέριο και ψυκτικά υγρά άνευ παραστατικών.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε χώρο στάθμευσης επαγγελματικών αυτοκινήτων και εμπορευμάτων στον Ασπρόπυργο Αττικής και συγκεκριμένα σε θάλαμο ψυγείου (σ.σ. τρέιλερ), όπου εντοπίστηκε το παράνομο φορτίο.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

Συγκεκριμένα, εντάσσεται στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών (Freon) και παράνομης διακίνησης στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ και στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της υπόψη επιχείρησης αναπτύχθηκε διϋπηρεσιακή συνεργασία με τα Τμήματα Η’ και Ζ’ της Β’ Υποδιεύθυνσης της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής καθώς και με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ο εν λόγω θάλαμος ψυγείου (σ.σ. τρέιλερ) καθώς και οι ανωτέρω φιάλες, δείγματα των οποίων θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να διακριβωθεί το είδος του προϊόντος.