Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το πρωί του Σαββάτου (1/6) στα Βριλήσσια

από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 54 ετών για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος υπερηλίκων στα Σπάτα και στα Βριλήσσια. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με αυτοκίνητο, πήγαν σε σπίτι υπερηλίκου, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, προσποιούμενοι τους πωλητές ειδών μαναβικής, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διέφυγαν.

Άμεσα, αστυνομικοί εντόπισαν το επίμαχο αυτοκίνητο σε κοντινό σημείο και κάλεσαν τους κατηγορούμενους σε έλεγχο. Κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, που είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από το σπίτι του 92χρονου θύματος και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Βριλησσίων, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία κατά την προανακριτική έρευνα διακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε διακεκριμένες κλοπές σε βάρος υπερήλικων θυμάτων με την ίδια μεθοδολογία, ενώ εξιχνιάστηκαν επιπλέον τρεις περιπτώσεις σε Σπάτα και Βριλήσσια. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.