Στην Έκτακτη Σύσκεψη του Δήμου Βριλησσίων και στη συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης

για την κακοκαιρία ''Μήδεια'' συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην Έκτακτη Σύσκεψη του Δήμου Βριλησσίων και στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης για τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της πιθανής επερχόμενης χιονόπτωσης «Μήδεια» τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου Βριλησσίων που διεξήχθη υπό τον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξενοφώντα Μανιατογιάννη και την παρουσία του Αντιδημάρχου Βριλησσίων και Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Παναγιώτη Φυκίρη και υπηρεσιακών παραγόντων συζητήθηκαν οι ενέργειες για τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της πιθανής επερχόμενης χιονόπτωσης «Μήδεια» τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης που διεξήχθη υπό την Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και δράσεων του Δήμου Πεντέλης και των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της πιθανής επερχόμενης κακοκαιρίας και κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Καλλιανιώτης, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης Ιωάννης Ξανθάκος, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας , των Νοσοκομείων της περιοχής, καθώς και των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης. Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος στις παρεμβάσεις του τόνισε ότι η καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης του καθενός θα έχει καλά αποτελέσματα με μοναδικό στόχο την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων από τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης εξήρε την παραδοσιακά άριστη συνεργασία των Δήμων Βριλησσίων και Πεντέλης με τον ΣΠΑΠ και εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι θα συνεχίσουν την στενή συνεργασία τους για την αντιμετώπιση των επερχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα και κατέληξε λέγοντας : «Ο Σ.Π.Α.Π. είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, με 3 εκχιονιστικά μηχανήματα πλήρως συντηρημένα υπό τις οδηγίες του Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου και τα οποία είναι έτοιμα να επέμβουν ανά πάσα στιγμή, όπου τους ζητηθεί. Παράλληλα έχουμε ήδη προμηθευτεί επαρκή ποσότητα αλατιού, χύμα και σε σακούλες, από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και έχουμε υπογεγραμμένες συμβάσεις για προμήθεια αλατιού και παράδοση εντός 2ώρου, για την περίπτωση που χρειαστεί και άλλη ποσότητα, ενώ παράλληλα εθελοντές και εργαζόμενοι του Συνδέσμου είναι σε επιφυλακή, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού. Θεωρούμε ότι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να επέμβουμε όταν και όποτε μας ζητηθεί, για την αντιμετώπιση της όποιας επερχόμενης κακοκαιρίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας που οι Δήμοι - Μέλη του Σ.Π.Α.Π. έχουν εκπονήσει και που είναι και εκείνοι ήδη προετοιμασμένοι στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων».