Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, στο Δημαρχείο Βούλας,

συμμετείχε ο Βλάσσης Σιώμος, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο διακεκριμένος καθηγητής και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, ενημέρωσε τους παρισταμένους για το πρόγραμμα που ξεκινάει ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο, για την εκτίμηση σεισμικής αντοχής δημοτικών και δημοσίων κτιρίων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Στη συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, με σύγχρονα μέσα και νέες τεχνολογίες.

Οι συμμετέχοντες στην συνεδρίαση ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την πολύπλευρη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των drones, καθώς και του υπερσύγχρονου Επιχειρησιακού Κέντρου του Δήμου του. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να αδειοδοτήσει όλες αυτές τις λειτουργίες των νέων σύγχρονων μέσων Πολιτικής Προστασίας.

Στη Συνεδρίαση παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, οι Δήμαρχοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, οι Αντιδήμαρχοι Κρωπίας Θεόδωρος Γρίβας, Μονεμβασιάς Κώστας Μαυρομιχάλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγίας Παρασκευής Γιώργος Οικονόμου, Αλεξανδρούπολης Νίκος Γκότσης, Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης και άλλα μέλη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ.

Ο Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος δήλωσε : Γραφείο Τύπου «Στη σημερινή Συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές με τη χρήση νέων τεχνολογιών, που εφαρμόζει με επιτυχία ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Οφείλω να συγχαρώ τον καλό φίλο Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την πρωτοποριακή, αποτελεσματική και πολύπλευρη λειτουργία των drones, και του υπερσύγχρονου Επιχειρησιακού Κέντρου του Δήμου του.

Ο φίλος Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με την γνωστή συστηματικότητα και επιμονή για την επίτευξη των στόχων του, κατάφερε να ξεπεράσει τις πολύπλοκες γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπήρχαν και αδειοδότησε, πλήρως, όλες τις λειτουργίες των νέων σύγχρονων μέσων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου του και έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλοι δήμοι της χώρας. Ευχαριστούμε επίσης τον καθηγητή και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, για την ενημέρωση που παρείχε στους παρισταμένους για το πρόγραμμα που ξεκινάει ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο για την εκτίμηση σεισμικής αντοχής δημοτικών και δημοσίων κτιρίων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».