Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

του Δήμου Πεντέλης, για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και την προετοιμασία της χειμερινής περιόδου. Ειδικότερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που διεξήχθη υπό την Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά , έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου που πέρασε και στη συνέχεια εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου και κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων – παγετών και σεισμών, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο δήμος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογάννη, οι Αντιδήμαρχοι Πεντέλης Αναστασία Κοσμοπούλου και Άντα Μπούσουλα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Νικόλαος Τόλιος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Μελισσίων Νικόλαος Δροσάτος, Νέας Πεντέλης Μανώλης Μιχελακάκης και Πεντέλης Χρυσούλα Σουτάδη-Καπράλου καθώς επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης, του Δήμου Πεντέλης και της Περιφέρειας Αττικής.

Στην τοποθέτησή της η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου είναι απόλυτα οργανωμένη και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει στενή συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα. Αναλυτική ενημέρωση για τον σχεδιασμό και τον εξοπλισμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, έκανε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Ξανθάκος και οι προϊστάμενοι των 3 Δημοτικών Κοινοτήτων. Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους έχει αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα. Επίσης υπογράμμισε την παραδοσιακά άριστη συνεργασία του Δήμου Πεντέλης και του Σ.Π.Α.Π. .

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο συντονισμός και η κοινή μας λειτουργία κατά την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και αποτελεσματική, όταν και όποτε χρειάστηκε στα περιστατικά που σημειώθηκαν. Για το λόγο αυτό σήμερα που είμαστε στο ξεκίνημα της χειμερινής περιόδου είμαι βέβαιος ότι θα ξαναείμαστε σε στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα. «Ο ΣΠΑΠ είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, καθώς έχουν γίνει οι συντηρήσεις των φορητών αντλιών, αντλητικών οχημάτων και εκχιονιστικών πολυμηχανημάτων, τα οποία λειτουργούν άψογα . Παράλληλα έχουμε ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις για προμήθεια αλατιού χύμα, αλλά και σε σακούλες, για την περίπτωση που χρειαστεί, ενώ παράλληλα εθελοντές και εργαζόμενοι του Συνδέσμου είναι σε επιφυλακή, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού. Θεωρούμε ότι με την έγκαιρη θέση σε εφαρμογή της χειμερινής μας επιφυλακής είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή να επέμβουμε όταν και όποτε μας ζητηθεί για την αντιμετώπιση της όποιας επερχόμενης κακοκαιρίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας που οι Δήμοι Μέλη του ΣΠΑΠ έχουν εκπονήσει και που είναι και εκείνοι ήδη προετοιμασμένοι σωστά, στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων».