Στην οικονομική υποστήριξη της Δημόσιας Υγείας και συγκεκριμένα του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Πρόκειται για το πλησιέστερο νοσοκομείο στην πόλη, που όλα αυτά τα χρόνια εξυπηρετεί καθημερινά τους δημότες κι έτσι με πρωτοβουλία του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, και ακόλουθη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άνοιξε ειδικός τραπεζικός λογαριασμός για την κατάθεση χρημάτων, ώστε να αγοραστεί ο απαραίτητος, ειδικά αυτή την περίοδο, υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ο οποίος θα βοηθήσει στον αγώνα που δίνουν το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό ενάντια στον κορωνοϊό. Την αρχή έκανε ο κ. Μπάμπαλος καταθέτοντας στον συγκεκριμένο λογαριασμό το 50% της μηνιαίας δημαρχιακής αποζημίωσής του και θα ακολουθήσουν και δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και όποιος από τους πολίτες το επιθυμεί, με όποιο ποσό μπορεί ο καθένας, για να στηριχθεί η λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου είχε προ ημερών συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» Χαράλαμπο Πρίφτη, τον ενημέρωσε σχετικά με την πρωτοβουλία που θα έπαιρνε και συζήτησαν για τη γενικότερη κατάσταση το διάστημα της πανδημίας και για την ιατρική και νοσηλευτική εξυπηρέτηση όσων προσέρχονται. «Στο κομμάτι που μας αναλογεί, στον δήμο, έχουμε απλώσει μια μεγάλη ομπρέλα προστασίας για τους Ηρακλειώτες. Με καθημερινή συνδρομή, είτε με τρόφιμα, είτε με φάρμακα, είτε με υπηρεσίες στο σπίτι όσων έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας, με εντατικούς καθαρισμούς σε όλα τα σημεία της πόλης, με ενημέρωση των κατοίκων και μια ευρεία συμμαχία, που επεμβαίνει άμεσα και παντού, προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας» δήλωσε ο κ. Μπάμπαλος και συνέχισε:

«Όμως το μείζον για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία είναι να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Διάλεξα, λοιπόν, ακολουθώντας το παράδειγμα των αιρετών της χώρας, να διαθέσω το ήμισυ της αποζημίωσης στο τοπικό μας νοσοκομείο, στο Αγία Όλγα, που πάγια εξυπηρετεί χιλιάδες Ηρακλειώτες κάθε χρόνο και πάρα πολλούς σε αυτή τη φάση της κρίσης». Και κατέληξε λέγοντας: «Με απόφαση-ψήφισμα του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ο λογαριασμός κοινοποιείται σε όλους, αιρετούς και φορείς της πόλης, για να συνδράμει όποιος και όσο μπορεί».