Με εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, συνομίλησε το πρωί της Πέμπτης 7 Φλεβάρη ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης

Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στο γκαράζ του Δήμου. Στη συζήτηση ξεχώρισαν οι σχέσεις εργασίας - λάστιχο, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν ως συμβασιούχοι, με διάφορες «ταχύτητες»: «Αορίστου χρόνου», «ωφελούμενοι», «παρατασιούχοι» κ.ο.κ. Ο Γ. Πρωτούλης τους κάλεσε να ενισχύσουν το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τις μόνες δυνάμεις που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Στις επερχόμενες εκλογές να καταψηφίσουν τα αστικά κόμματα, τις δυνάμεις που στηρίζουν όλα αυτά τα προγράμματα ευελιξίας που τσακίζουν τις ανάγκες τους. Τους ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για την πρόταση του ΚΚΕ στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, για κατάργηση του άρθρου 103, που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και αποτελεί τη μόνιμη δικαιολογία κυβερνήσεων και τοπικών αρχών για να απολύουν συμβασιούχους.

Στάθηκε, επίσης, στα δεκάδες εργατικά «ατυχήματα» που συμβαίνουν στους ΟΤΑ, στην καθαριότητα, στις τεχνικές υπηρεσίες κ.α., που αφήνουν σακάτηδες, ακόμα και νεκρούς εργάτες και οφείλονται στα υποβαθμισμένα ή και ανύπαρκτα μέσα προστασίας των εργαζομένων, λόγω της υποχρηματοδότησης, για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ, για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η πάλη, η διεκδίκηση στους χώρους δουλειάς, για να μπουν περισσότερα εμπόδια σε κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.