Στο ίδιο τραπέζι σε εκδήλωση του Συλλόγου Σωρού & Λάκκας Κόττου Αμαρουσίου, ο Ν. Πέππας (τέταρτος στην αριστερή σειρά), η Μαρίνα Πατούλη-

Σταυράκη (τρίτη στη δεξιά σειρά) και ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Βραχνός (πρώτος στη δεξιά σειρά)

Νέο σκηνικό έντασης μεταξύ του «εκλεκτού» της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και της Πειραιώς, προβλέπουν πολλοί στο Μαρούσι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο προεκλογικό σκηνικό.

Παρότι ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου, με αφορμή την απόπειρα της συζύγου του, Μαρίνας, να διεκδικήσει τον δήμο, έχει προβεί σε δημόσια δήλωση υπέρ της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μοιάζει να του αφαιρεί στελέχη από το ψηφοδέλτιο και να «στέλνει» παράλληλα κόσμο στον Παναγιώτη Βραχνό, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που κατεβαίνει απέναντι στον επίσημα υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ. υποψήφιο δήμαρχο.

Ο δε κ. Αμπατζόγλου κατηγορεί τον κ. Πατούλη για διπλό παιχνίδι και προειδοποιεί: «Μπορείς να κάνεις τα πάντα σ’ αυτόν τον κόσμο, αν είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες», σύμφωνα με το απόφθεγμα του Βρετανού συγγραφέα Σόμερσετ Μομ, που επικαλέστηκε σε αιχμηρή ανάρτησή του.

Τι έχει προηγηθεί; Αν και ο κ. Αμπατζόγλου είχε συμπεριλάβει από τον Δεκέμβρη τον σημερινό αντιδήμαρχο Καθαριότητας στον συνδυασμό του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης πήρε τον Βασίλη Κόκκαλη στο δικό του ψηφοδέλτιο.

Η «μεταγραφή» οφείλεται σε «πρόθεση» του αντιδημάρχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Πατούλη. Οπως και να ‘χει, το αποτέλεσμα είναι ένα: «άδειασμα» στον Αμπατζόγλου.

Την ίδια στιγμή, ο στενός συνεργάτης του κ. Πατούλη και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου, Νίκος Πέππας, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Βραχνού. Ανακοινώθηκε, ανάμεσα σε άλλους 24 υποψηφίους συμβούλους, στην πρώτη επίσημη ανοιχτή συγκέντρωση του συνδυασμού Βραχνού «Καθαρή γραμμή».

Στην ομιλία του ο κ. Βραχνός επιτέθηκε στον κ. Αμπατζόγλου, παρουσία του κ. Πατούλη. Και ο κ. Βραχνός επικαλέστηκε τη ρήση ενός μεγάλου ανδρός:

«Η Αυτοδιοίκηση πάνω από τα κόμματα», είπε σαν άλλος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, για να ξεκαθαρίσει: «με ενδιαφέρει η στήριξη της κοινωνίας και όχι των μηχανισμών». Κάποιοι αντιτείνουν ότι ο ίδιος είχε προ καιρού ζητήσει «χρίσμα» από τη Ν.Δ...

Πάντως, ο κ. Βραχνός έβαλε σε δύσκολη θέση και τον κ. Πατούλη. Καταγγέλλοντας «συμπεριφορές αναξιοπιστίας και συναλλαγής», κάλεσε τον νυν δήμαρχο να πάρει «δημόσια θέση για το θέμα» και να «αποδώσει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», όπως οφείλει, όπως δημόσια το κάνει πάντα χωρίς κανένα πολιτικό ή άλλο φόβο».

Δεν διστάζει πάντως να δείξει τις προτιμήσεις της η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη. Με κάθε αφορμή, ισχυρίζονται τοπικές πηγές, σπεύδει να φωτογραφηθεί δίπλα στον κ. Βραχνό, όπως σε πίτες τοπικών συλλόγων κλπ., και να τις κοινοποιήσει με δελτία Τύπου.

«Οι πολίτες έχουν κουραστεί αρκετά από πρακτικές προσωπικής προβολής ή προώθησης «διχαστικών» αντιλήψεων και συμπεριφορών, σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής της χώρας. Οπου άλλα λέει κάποιος, άλλα κάνει και άλλα σκέπτεται...», σχολιάζει την ίδια στιγμή σε άρθρο του ο κ. Αμπατζόγλου με προφανείς αναφορές στα ενδοδημοτικά δρώμενα.

«Και κάτι τελευταίο: ας μην εκλαμβάνεται η πολιτική ευπρέπεια ως αδυναμία, γιατί μάλλον κάποιοι υποτίμησαν τη στάση μου ώς τώρα, που αποτελεί συνειδητή προσωπική επιλογή ήθους και διαχρονικής στάσης στη δημόσια ζωή», συμπληρώνει με νόημα στο ίδιο άρθρο ο κ. Αμπατζόγλου που φέρεται να είναι έξω φρενών με τον σημερινό δήμαρχο.

Με το πρωτοφανές παρασκήνιο που εξελίσσεται στο Μαρούσι, δεν είναι λίγοι όσοι αναρωτιούνται: θα απειλήσει ξανά με παραίτηση ο κ. Αμπατζόγλου, όπως και στην υπόθεση της Μαρίνας Πατούλη, ή μήπως θα βάλει θέμα Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής;

 

Συντάκτης:  Στέργιος Ζιαμπάκας

 

efsyn.gr