Την υπογραφή σύμβασης με δουλεμπορικό γραφείο

για την πρόσληψη - ενοικίαση εργαζομένων και συγκεκριμένα 8 οδηγών της Δημοτικής Συγκοινωνίας καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου.

Η δημοτική αρχή φέρνει την υπογραφή ως θέμα συζήτησης στη Δημαρχιακή Επιτροπή και η ΔΑΣ ΟΤΑ σημειώνει ότι το κόστος που θα πληρώσει ο δημότης ανέρχεται κοντά στα 200.000 ευρώ μαζί με ΦΠΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ επισημαίνει:

«Γιατί η δημοτική αρχή δεν προσέλαβε μόνιμο προσωπικό αφού προκύπτουν ανάγκες στελέχωσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας; Γιατί δεν ζήτησε από την κυβέρνηση που στηρίζει τη δημοτική αρχή έστω συμβασιούχους;

Γιατί οι επιλογές του "ανεξάρτητου" δημάρχου αλλά και της "πολυσυλλεκτικής" δημοτικής αρχής ταυτίζονται πλήρως με τη στρατηγική της κυβέρνησης, που τσακίζει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και την αντικαθιστά με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, δηλαδή εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Και βέβαια το κόστος, δηλαδή τα κέρδη του δουλεμπόρου θα το πληρώσουν οι δημότες μέσα από τα δημοτικά τέλη, αφού το κόστος λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας ανήκει στην καθαριότητα του δήμου. Αυτή είναι η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης και της προηγούμενης, αλλά και όλων αυτών που στηρίζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φθηνό ευέλικτο προσωπικό χωρίς δικαιώματα που θα δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί και δεν θα έχει απαιτήσεις.

Ξεκαθαρίζουμε με τους συναδέλφους οδηγούς από το δουλεμπορικό γραφείο που θα έρθουν ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντιθέτως θα υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματά τους και θα απαιτήσουμε όχι μόνο να παραμείνουν έναν χρόνο, αλλά η δημοτική αρχή να δεσμευτεί ότι θα τους μονιμοποιήσει.

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους, τους δημότες, τους φορείς της πόλης να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, με ανακοινώσεις και δελτία Τύπου να καταδικάσουν την πολιτική της δημοτικής αρχής αλλά και να την αποκαλύψουν στους δημότες.

Καλούμε όμως και κάθε δημοτικό σύμβουλο που σέβεται τα χρήματα των δημοτών να καταψηφίσει την εισήγηση της δημοτικής αρχής.

Δηλώνουμε ότι από τη μεριά μας ως ΔΑΣ ΟΤΑ θα κάνουμε τα πάντα ώστε η σύμβαση να μην υλοποιηθεί.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε διαδικασία πρόσληψης προσωπικού από δουλεμπορικά γραφεία.

Να προχωρήσει τώρα ο δήμος σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών».

ΔΑΣ ΟΤΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ