Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αθήνας,

αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής  και αναπληρώτρια  Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ δήλωσε:

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από την περσινή χιονόπτωση       «Ελπίς» , που παρέλυσε τον κρατικό μηχανισμό, με εγκλωβισμένους δύο 24ωρα στην Αττική Οδό, με κλειστές και  κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας και αδυναμία πρόσβασης ακόμη και σε δημόσια νοσοκομεία.

Ένα χρόνο μετά, φέτος, μια προαναφερθείσα από τους ειδικούς επιστήμονες, η κακοκαιρία Βαρβάρα, με ήπια, μέχρι στιγμής, φαινόμενα, είναι ικανή να αποδείξει,  για άλλη μια φορά, την ανικανότητα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

Επικοινωνία, μηνύματα του 112, επίδειξη μηχανημάτων  σε κομβικά σημεία της Αθήνας, δεν αντιμετωπίζουν τα όποια ακραία καιρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις τους, αλλά απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός. Έμεινε για ώρες κλειστή η Εθνική Οδός, και δρόμοι της Αθήνας, ενώ  υπήρξαν  και διακοπές ηλεκτρικού  ρεύματος για άλλη μια φορά.

Κατά τα άλλα, τα σχολεία είναι κλειστά-τηλεκπαίδευση, οι πολίτες αγοράζουν αλυσίδες για δρόμους, που είναι κλειστοί…

Βαρύγδουπες είναι οι δηλώσεις  κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών  παραγόντων, καθώς και του  Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, όλο το προηγούμενο διάστημα για την ανάγκη εφαρμογής Πολιτικών Πρόληψης. Όμως «επί του πρακτέου», ποιες  πολιτικές πρόληψης εφαρμόσθηκαν; Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί με απαγόρευση κινήσεων, κλείσιμο δρόμων  και μόνον;

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου…