Σήμερα όσο ποτέ η νέα γενιά οφείλει και πρέπει να γίνει μπροστάρης των προοδευτικών πολιτικών που θα σηματοδοτήσουν μια νέα αλλαγή. Μια νέα αλλαγή νοοτροπίας, αξιών, πολιτικής έκφρασης καθώς και

της καθημερινότητας προς το καλύτερο. Δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο εκείνο, όπου πλέον εμείς είμαστε η γενιά που ζει χειρότερα από την προηγούμενη. Τα όνειρα, οι προοπτικές και οι ευκαιρίες πιέζονται όλο και περισσότερο και μικραίνουν εξαιτίας μιας σειράς πολιτικών επιλογών που μόνο απογοήτευση έχουν γεμίσει τους πολίτες.

Όμως χρέος των προοδευτικών δυνάμεων, της δημοκρατικής παράταξης όπως εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής είναι να ανατρέψουμε τα σημερινά πολιτικά δεδομένα. Να κοιτάξουμε τον πολίτη στα μάτια, να εκφράσουμε τις κοινωνικές πλειοψηφίες δουλεύοντας με κεντρικό γνώμονα την προώθηση προοδευτικών πολιτικών. Και αυτό ακριβώς εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής. Τις δυνάμεις που δεν φοβούνται να επωμισθούν το πολιτικό κόστος για το συμφέρον της πατρίδας και της κοινωνίας, έχοντας ως αιχμή του δόρατος της πολιτικής τους τα κοινωνικά αιτήματα και όχι τα κομματικά βολέματα.

Σε κάθε πόλη, σε κάθε μετερίζι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα επανασυσπειρώσουν πλειοψηφίες σηματοδοτώντας μια νέα πορεία της χώρας με διαφάνεια παντού, αξιοκρατία και την δημοκρατία να λειτουργεί σε κάθε έκφανση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Στοιχεία πολιτικής ταυτισμένα με την δημοκρατική παράταξη. Και τα αιτήματα αυτά είναι καίρια και δη στις κοινωνίες που λόγω άστοχων κεντρικών επιλογών έχουν υποβαθμίσει τη καθημερινότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυτική αττική, όπου τα βασικά πλέον είναι πολυτέλεια. Αυτούς τους πολίτες πρέπει να κοιτάξουμε όλοι στα μάτια, πέρα από κομματικές πεποιθήσεις και ιδεολογικές τοποθετήσεις.

Για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την έννοια της υπεύθυνης πολιτικής, για να δώσουμε ξανά έναυσμα στη νέα γενιά να ασχοληθεί με τα θέματα που τους απασχολούν και να βγουν μπροστά για τα νέα προοδευτικά αιτήματα. Δύσκολο ναι. Ακατόρθωτο όχι. Γιατί μόνο έχοντας ως πρόταγμα τις ανάγκες των πολλών θα κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στις ακραίες φωνές, το λαικισμό. Και σίγουρα η δημοκρατική παράταξη, το Κίνημα Αλλαγής έχει στο dna του τη γνώση και την αυθεντική σύνδεση με τους ανθρώπους του μόχθου, της καθημερινής πάλης. Εκφράζοντας τους πολλούς και όχι τους λίγους θα κερδίσουμε τις μάχες για μια πιο προοδευτική κοινωνία για ένα αισιόδοξο αύριο.