…Κι ύστερα έρχεται η ώρα της αποτίμησης! Και συνήθως πάει πακέτο με την απώλεια της εκτίμησης!

Και φυσικά, μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι όλοι νικητές σε τούτη τη χώρα! Σύνηθες φαινόμενο και αναμενόμενο…

Άλλου είδους  πρέπει να είναι οι δικοί μας προβληματισμοί όμως. Σε τοπικό-αυτοδιοικητικό επίπεδο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα διαχωριστεί η ήρα από το σιτάρι και ο κάθε δήμος θα έχει αυτόν που του αξίζει, αυτόν που επέλεξε.   Με τα βελανίδια όμως, τι θα γίνει; Ξέρει κανείς να μου πει;  Εκείνα ντε… τα βελανίδια που μασούσαν οι άλλοι όταν εμείς διδάσκαμε πολιτισμό!!!

*Πολιτικός πολιτισμός ήταν και η εκλογή του Βελόπουλου! Δεν είναι λίγο όταν 52.000  άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας, στέλνουν στην ευρωβουλή  έναν ομόσταυλο των Χρυσαυγιτών,  που ζητάει φράχτη με ναρκοπέδιο στον Έβρο, που θέλει την επαναφορά της θανατικής ποινής,  που πουλάει στην τηλεόραση χειρόγραφες επιστολές του Ιησού το βράδυ, μαγικές αλοιφές το πρωί, και φάρμακα για την τριχόπτωση όντας ο ίδιος φαλακρός!!!

*Πολιτικός πολιτισμός είναι όταν οι νέοι μας από 17 έως 24 ετών ψηφίζουν Χρυσή Αυγή σε ποσοστό 13,3%, γιατί η απελπισία και η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων τους οδηγεί  στο φασισμό!!!

*Πολιτικός πολιτισμός είναι όταν στέλνεις τη Δούρου στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών,  ξεχνώντας πως σε λιγότερο από δύο μήνες  έχεις να τελέσεις 102  μνημόσυνα ταυτόχρονα!!!

 *Πολιτικός πολιτισμός είναι το 40% του ΚΙΕΦ  στη Θράκη!!!  Μας άφησαν άραγε οι διάφοροι πανηγυρισμοί να αντιληφθούμε τι συντελείται εκεί πάνω, εξαιτίας της πολιτικής  των τελευταίων δεκαετιών;  Η ημισέληνος στη Δυτική Θράκη θριαμβεύει για πρώτη φορά, κατακτώντας την πλειοψηφία και χρωματίζοντας με λευκό την Ροδόπη και την Ξάνθη ΜΑΣ!!!  Η δική μας γη αφελληνίζεται σταδιακά και μεθοδικά και το τουρκικό προξενείο γίνεται  το άτυπο διοικητήριο της ελληνικής Θράκης!

Βραχεία η μνήμη  του λαού μας και αυτό πληρώνεται ακριβά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.  Είναι λίγος ο χρόνος που μένει μέχρι τις εθνικές εκλογές. Ας αφυπνιστούμε όσο είναι καιρός!  Η ανακύκλωση είναι καλή για τον πλανήτη γη, όχι για την πολιτική.  Έχει πολλές πληγές να μετρήσει τούτος ο τόπος, έτσι κι αλλιώς…  Ας μην του προσθέτουμε και την εκλογική παραφροσύνη μας.  Κι αν τα μεγάλα τζάκια χρειάζονται κούτσουρα για να κρατηθούν αναμμένα, ας μην είμαστε εμείς αυτοί που θα τα ρίξουμε στη φωτιά!   Και ο νοών νοείτω…

ΜΑΙΡΗ ΝΙΚ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ