Του Κρικόρ Τσακιτζιάν:

Το πόρισμα της εξεταστικής για την υγεία στάλθηκε στον εισαγγελέα και αμέσως προκάλεσε πολιτικό σεισμό από τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, ενώ οι πρωταγωνιστές τους

στον χώρο της υγείας, πρώην υπουργοί, μιλούν για πολιτικές διώξεις.

Ο κόσμος βουβός και ανήμπορος να αντιδράσει, μαθαίνει για το άλλο απίστευτο γεγονός, ότι τα αρχεία του ύποπτου ΚΕΕΛΠΝΟ, βρέθηκαν σε μυστική κρύπτη στα δεύτερα υπόγεια του κτιρίου του και μάλιστα χτισμένα με τέτοιο τρόπο που θα τα έβρισκαν στο μέλλον, μόνο με ανασκαφές οι αρχαιολόγοι.

Πράγματα ανήκουστα, που δεν γίνονται ούτε στις χώρες της Λατινικής Αμερικής όπου κυριαρχούν τα καρτέλ του εγκλήματος.

Στο παρελθόν δημοσιεύτηκαν λίστες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, (ΚΕΕΛΠΝΟ) σύμφωνα με τις οποίες δημοσιογράφοι και μέσα εισέπρατταν πακτωλό χρημάτων για ενημέρωση του κοινού. Σε μια και μόνο λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας, μοιράστηκαν σε κανάλια, δημοσιογραφικούς οργανισμούς και απ’ ευθείας σε δημοσιογράφους, μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσα σε μια πενταετία 28 εκατομμύρια ευρώ, εκτός από τα ποσά που διανεμήθηκαν στους ίδιους από προγράμματα του ΕΣΠΑ και άλλα Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το ίδιο διάστημα η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων παράγγελνε 16 εκατομμύρια εμβόλια γρίπης και για να τα αποπληρώσει έπαιρνε το ΚΕΕΛΠΝΟ δάνειο 200 εκ. ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς.

Παρήγγειλαν αντιγριπικά εμβόλια για να κάνουν ακόμα και στις γάτες που βρίσκονται στη χώρα. Γι’ αυτή την υπόθεση δεν κουνήθηκε φύλλο. Μάλιστα η επόμενη υπουργός που ανέλαβε, προκειμένου να πείσει τον κόσμο να καταναλώσει όσα περισσότερα γινόταν, έβγαινε στις τηλεοράσεις και έκανε η ίδια αντιγριπικό εμβόλιο on camera, μπας και ψήσει τον κόσμο και τα ξεφορτωθεί η ίδια, μιας και τα είχε παραλάβει αδιαμαρτύρητα. Βλέπετε ήταν γλυκιά η υπουργική θέση και έπρεπε να συνθηκολογήσει.

Το πάρτι σπατάλης, κακοδιαχείρισης και ύποπτων αναθέσεων, δεν περιορίστηκε στα παραπάνω περιστατικά. Σειρά περίεργων καταστάσεων αναφέρονται στο πόρισμα. Οι πρωταγωνιστές των υποθέσεων εκείνων, όπως φαίνεται δεν θέλουν διαλεύκανση.

Θεωρούν πως όλα τα έπραξαν καλώς και με νόμιμες διαδικασίες. Τότε τι φοβούνται και δεν θέλουν να διερευνηθούν αυτές οι υποθέσεις; Ο κόσμος έχει ανάγκη από καθαρούς πολιτικούς. Αρκετά πέρασε με τους άλλους «έντιμους» της νοσηρής περιόδου «Σημίτη», με τα εξοπλιστικά. Μια περίοδος που δεν έχει εξεταστεί σε βάθος. Βλέπετε βρίσκει πολλά προσχώματα, έως ότου διερευνηθούν όλες οι ύποπτες υποθέσεις εκείνης της περιόδου.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να λύσει τα χέρια των δικαστών και να τους αφήσει να προχωρήσουν μέχρι τέλους, όλες τις σκοτεινές συναλλαγές του δημοσίου που στοίχησαν τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην καταστροφή, ακόμα και στην αυτοκτονία από την κρίση που προκάλεσε όλη αυτή η «λαίλαπα» που ρίχτηκε με μανία στα κρατικά ταμεία και έκανε πάρτι με προμήθειες, λαδώματα και μυστικά κονδύλια κάτω από το τραπέζι, σε βάρος της χώρας και των πολιτών της.

Ναι, πολύ καλά κάνει και διερευνά κάθε ύποπτη περίοδο. Αυτό θέλουμε όλοι. Δεν αντέχει ο κόσμος άλλη οσμή σκανδάλου στην πολιτική ζωή. Τόσα χρόνια κάποιοι, φάγανε το καταπέτασμα. Φτάνει πια, αυτό το παραμύθι, της δήθεν πολιτικής δίωξης. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μια για πάντα.

Τα πήραν κάποιοι πολιτικοί ή δεν τα πήραν; Αυτό όμως δεν θα το πουν οι ίδιοι, αλλά μόνο η δικαιοσύνη. Και τότε να ξαναβγούν στην κοινωνία καθαροί, αμόλυντοι και να τους επανατοποθετήσουμε εκεί που τους αξίζει. Μέχρι τότε, καλά θα κάνουν να βγάλουν το σκασμό και να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Και πάνω απ’ όλα να σταματήσουν να μας κουνούν το δάχτυλο.

Τώρα, όσοι τα έφαγαν, θα πρέπει να περάσουν την πόρτα των φυλακών και να πάνε μαζί με τους άλλους. Εκεί που πρέπει να βρεθεί η παρέα του «Όλοι μαζί τα φάγαμε».