Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών ενώπιον

της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αφορούν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη (νέος υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και υφυπουργός ο Ανδρέας Νικολακόπουλος), Υγείας (νέος υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης), Εργασίας (νέα υπουργός η Δόμνα Μιχαηλίδου) και το Υπουργείο Παιδείας (νέα υφυπουργός Ιωάννα Λυτρίβη). Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναλαμβάνει και τη θέση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ.

«Γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται αλλαγές στα κυβερνητικά σχήματα. Αυτό δεν ακυρώνει το έργο που μπορεί να έχει γίνει και σίγουρα έχει γίνει σε κάθε υπουργείο. Είναι ανάγκη να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα συνολικά την υλοποίηση του προγράμματος μας και με βάση αυτό θα αξιολογηθούμε όλοι» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ασφάλεια με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αναλαμβάνει για 5η φορά τα ηνία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς η κυβέρνηση θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας. «Είναι μία κίνηση του πρωθυπουργού που ενήργησε για άλλη μία φορά με αποφασιστικότητα.

Οι πολίτες ξέρουν ότι η ασφάλεια είναι στις προτεραιότητες. Το να ανατεθεί το υπουργείο στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος έχει πολύ μεγάλη δράση στον συγκεκριμένο τομέα. Νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να λειτουργήσει θετικά» ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. Με τις πρόσφατες δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου, που προκάλεσαν αντιδράσεις, συσχέτισε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη να χαρακτηρίζει άγαρμπο τον ανασχηματισμό και να ζητά την διαγραφή Συρίγου από την Νέα Δημοκρατία. Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος διερωτήθηκε αν ο Στέφανος Κασσελάκης προσβλέπει σε μελλοντική συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο, προκάλεσε και την αντίδραση της Ελληνικής λύσης.

«Kι όσο κι αν παίζει τις μουσικές καρέκλες μετακινώντας φθαρμένους υπουργούς στα υπουργεία στα οποία απέτυχαν παλιότερα, να ξέρει ότι υποχωρήσεις και υποκλίσεις δεν πρόκειται να περάσουν στα κρυφά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως Πατριωτική Αριστερά, θα είναι εδώ, απέναντί τους» σημειώνει ο κ. Κασσελάκης. «Όλα αυτά περί Πατριωτικής Αριστεράς, όλες αυτές τις ανακοινώσεις, ίσως ο κύριος Κασσελάκης έχει λησμονήσει τις μέρες της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ένα άλλο κόμμα, το οποίο δεν ανήκε στην Αριστερά και ίσως προσβλέπει σε μία μελλοντική συνεργασία, ενδεχομένως, και με τον κύριο Βελόπουλο.

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να ισχύει απ’ όλα αυτά, σημασία έχει πάντως να καταλάβουμε ότι με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε» είναι η απάντηση που ήρθε από τον Παύλο Μαρινάκη. «Ο κ. Μαρινάκης προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, όταν αναφέρεται σε κυβερνητικές συνεργασίες με τον ΣυΡιζΑ» υπογραμμίζεται από την Ελληνική Λύση.