Την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής και να αποχωρήσει από την εγχώρια πολιτική σκηνή

γνωστοποίησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το μεσημέρι της Πέμπτης (25.01.24) και αφού είχε έρθει σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με πορεία 25 χρόνων στην πολιτική, ανακοίνωσε με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook την παραίτησή του και την απόσυρσή του από την πολιτική δράση.  

«Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου… Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση. Με αυτές τις σκέψεις παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη μέσα από την καρδιά μου!», τονίζει ο ίδιος στην ανάρτησή του, γνωστοποιώντας την απόφασή του. 

«Για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα», επισημαίνει από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του αντίδραση για την παραίτηση του κ. Βαρβιτσιώτη.  

«Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μας συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. Τιμώ το έργο του. Με την σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως μετά από αυτή την εξέλιξη, του έδρα του κ. Βαρβιτσιώτη διαδέχεται ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, που κατά το παρελθόν είχε διατελέσει δήμαρχος Αιγάλεω, ενώ ήταν πρώτος επιλαχών στον Δυτικό Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία.