Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή δηλώσεις του τομεάρχη της ΝΔ Γιάννη Βρούτση για τις 120 δόσεις.

«Οι ‘φιλολαϊκές’ μάσκες της Νέας Δημοκρατίας πέφτουν δύο μόλις ημέρες μετά τις ευρωεκλογές» λέει η υφυπουργός.

Όπως σημειώνει η κυρία Παπανάτσιου, «ο κ. Βρούτσης και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενώ μόλις πριν από δύο εβδομάδες υπερψήφισαν τις 120 δόσεις προς την Εφορία και τα Ταμεία, χαρακτηρίζοντάς τες ‘επιβεβλημένες και αναγκαίες’, σήμερα υποστηρίζουν ότι αυτές, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύουν την εθνική οικονομία, αλλάζουν την κουλτούρα των πληρωμών και, όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό, γίνονται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη.»

» Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 7 Δεκεμβρίου 2018 υποσχόταν 120 δόσεις για όλους τους οφειλέτες προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Επισημαίνεται, προσθέτει η κυρία Παπανάτσιου, «ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών το πλαίσιο των 120 δόσεων τους επιτρέπει να βάλουν σε τάξη τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τα Ταμεία.

Τίθενται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

• Εφόσον θεωρούν τις 120 δόσεις ζημιογόνες μικροπολιτικές σκοπιμότητες γιατί τις υπερψήφισαν πριν από μόλις δύο εβδομάδες;

• Ποια είναι η τελική θέση της ΝΔ και ποια η λύση που προτείνει για το πρόβλημα των ληξιπροθέσμων οφειλών;

• Θέλει την κατάργησή των 120 δόσεων προς Εφορία και Ταμεία;

Και, εν τέλει, πότε η ΝΔ θα μιλήσει για το οικονομικό της πρόγραμμα και πόσο το κοστολογεί;»