Ενώ το διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εκκολάπτεται, οι φόροι μένουν, αυξάνονται όπως και αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, αφού μόνο το μήνα Νοέμβριο

άγγιξαν τα 857 εκατομμύρια ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 802 εκατομμύρια αφορούν απλήρωτα χρέη από ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και πρόστιμα. Το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΑΑΔΕ ανήλθε πλέον στα 104,100 δις ευρώ, ο αριθμός των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει φτάσει στους 4.250.000 και οι οφειλέτες στους οποίους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων ή περιουσιακών στοιχείων έφτασαν τους 1.163.000 και είναι έτοιμοι να προβούν και σε άλλους 675.000 οφειλέτες αναγκαστικά μέτρα είσπραξης στους επόμενους μήνες μέσα στο έτος.

Οι πλούσιοι και αυτοί που στο παρελθόν φοροδιαφύγαν έμειναν τελικά στο απυρόβλητο φυγαδεύοντας τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού αφού το Υπουργείο Οικονομικών μετά από απόφαση του Νομικού Συμβουλίου της Επικράτειας προέβη χωρίς καμιά αντίσταση στη παραγραφή φορολογικών υποθέσεων με αποτέλεσμα να μη μπορούν πλέον οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες να ελέγξουν συγκεκριμένα πρόσωπα, που κάποια από αυτά έπαιξαν ρόλο στην άνοδο της συγκεκριμένης Κυβέρνησης, για τα όσα είχαν διαπράξει μέχρι το 2011. Έτσι τη πλήρωσε η μεσαία τάξη και οι τίμιοι Έλληνες φορολογούμενοι που και αυτοί πέρασαν το κατώφλι της φτώχειας και κατάντησαν να γίνουν επαίτες από νοικοκύρηδες, όπως και οι μισθοσυντήρητοι που τα βγάζουν πέρα με δυσκολία, αφού έχασαν πάνω από 500 ευρώ με τις μεθόδους αφαίμαξης των εισοδημάτων τους που τέθηκε σε εφαρμογή από 1-1-2018.

Η ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ αφού οι αυξήσεις φόρων ρούφηξαν στη κυριολεξία το 25% της ανάπτυξης κατατάσσοντας την Ελλάδα σε θέσεις μαζί με τις χώρες της Αφρικής, η Δημόσια περιουσία ξεπουλήθηκε, τα νησιά μας γέμισαν ασφυκτικά από παράνομους μετανάστες κάθε φυλής με δυσμενή αποτελέσματα, τα οποία θα αυξηθούν περισσότερο στο μέλλον για αυτές τις περιοχές και όχι μόνο. Και νομίζουν ότι πλέον ενδιαφέρει τους Έλληνες εάν θα τα βρει ο Καμμένος με το Κοτζιά ή εάν θα φύγουν τα στελέχη του και θα ξαναπουλήσουν τη συνείδησή τους για να παραμείνουν ακόμα λίγο σε μια υπουργική η βουλευτική καρέκλα ή εάν θα βρίσει ή εάν θα απειλήσει ο αν.Υπουργός Υγείας κανέναν δημοσιογράφο και πολιτικό. Λυπάμαι!

Ο τόπος χρειάζεται άμεσα αλλαγή, σοβαρή Κυβέρνηση με πρόγραμμα και κύρος διεθνώς. Κανείς πλέον δεν θέλει θίασο, ούτε φαντάσματα του παρελθόντος, ούτε τηλεπερσόνες, αλλά εργατικούς, τίμιους και ειδικούς, έτοιμους να πιάσουν δουλειά για να οδηγήσουν τη χώρα μας στη θέση που της αξίζει.

Μπάμπης Καούκης

Γ.Σ.Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών

Γ.Γ.ΔΑΚΕ Εφοριακών (Δυτικός Τομέας Αθηνών)