Άρθρο του Κρικόρ Τσακιτζιάν :

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατάφερε τον τελευταίο καιρό να βγει μέσα από την πολιτική του ανυπαρξία και να κάνει μεγάλο θόρυβο

γύρω από τ’ όνομά του. Μπορεί ως βουλευτής των ΑΝΕΛ να μην έκανε απολύτως τίποτα. Κατάφερε όμως να πρωταγωνιστήσει, στο θρίλερ που ζουν οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος, στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν ζωντανοί ως πολιτική οντότητα σ’ αυτή τη βουλή.

Επίσης κατάφερε να γίνει περίγελος των συναδέλφων του, των πολιτικών συντακτών και των πολιτών, που παρακολουθούν το θέατρο του παραλόγου που παίζει ο κ. Παπαχριστόπουλος εδώ και μια εβδομάδα, με το αν θα παραδώσει την έδρα του, όπως είχε υποσχεθεί, ή όχι. Λες και μαδάει τη μαργαρίτα, «να παραιτηθώ, να μην παραιτηθώ».

Με το χαρτί της παραίτησής του περιφερόταν το πρωί της Παρασκευής στο περιστύλιο της Βουλής και ξοπίσω του καμιά τριανταριά πολιτικοί συντάκτες για να απαθανατίσουν τη στιγμή που θα έδινε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της βουλής. Λίγη ώρα αφότου διάβηκε την πόρτα του γραφείου του κυρίου Βούτση, ο κ. Παπαχριστόπουλος ξαναβγήκε με την παραίτηση στο χέρι.

Γεμάτοι απορία οι δημοσιογράφοι, χύμηξαν πάνω του για μια δήλωση και έκπληκτοι είδαν πως δεν παραιτήθηκε. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο, δεν παρέδωσε την έδρα του ο κ. Παπαχριστόπουλος, αφού γονατιστός τον παρακαλούσε ο πρόεδρος της βουλής να μην το κάνει. Του ζήτησε να κάνει λίγες μέρες ακόμα υπομονή, για να μη διαλυθούν οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι με τη σειρά τους απειλούν να διαλύσουν την κυβέρνηση και πάει λέγοντας το γαϊτανάκι της κοροϊδίας και του πολιτικού «χαβαλέ».

Εν τω μεταξύ ο πολιτικός «γυρολόγος» κ. Θάνος Παπαχριστόπουλος, ο οποίος έχει παρελάσει ως υποψήφιος βουλευτής από το ΔΗΚΚΙ, το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ και τους ΑΝΕΛ, τώρα σαν τον Καΐλα εκλιπαρεί στα κανάλια μέρα νύχτα να τον περιμαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, και δηλώνει πως θα είναι τιμή του και καμάρι του, να περάσει μερικά φεγγάρια κι από κει. Και φυσικά ελπίζει διακαώς, τώρα που θα μείνει πολιτικά άστεγος και χωρίς βουλευτική έδρα, (να το δω και να μην το πιστέψω), να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Πάντως και τώρα βολεύεται ως εξοκοινοβουλευτικός υφυπουργός, στη θέση του κ. Νάσου Ηλιόπουλου, μιας και θα μείνει ορφανή η θέση αφού κατεβαίνει για δήμαρχος Αθηναίων ο υφυπουργός Εργασίας. Βλέπετε τόσο καιρό πίστευε πως θα τον πρότεινε ο Καμμένος στον Τσίπρα να υπουργοποιηθεί, αλλά αυτός δεν του έκανε τη χάρη. Ο Πάνος προωθούσε την Κουντουρά, τον Κουίκ, τον Χαϊκάλη, τη Γεροβασίλη, τον Ζουράρι κ.λ.π. Τώρα ήρθε η ώρα να τιμωρήσει ο Θάνος τον Πάνο γι’ αυτή του τη συμπεριφορά. Όλα εδώ πληρώνονται. Μόνο που αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπ’ όψη του και ο κ. Παπαχριστόπουλος.