Στις Ευρωεκλογές πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ισχυροί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εκτιμά ότι στόχος του

Κινήματος Αλλαγής θα πρέπει να είναι το διψήφιο ποσοστό, ενώ σημείωσε πως ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ πρέπει και θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας στην Εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» εξαπολύει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «όταν μιλάει για προοδευτικές συμμαχίες εννοεί παρασκηνιακές συμφωνίες και μοίρασμα υπουργείων».

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίας, υποστηρίζει ότι αυτές θα εξαρτηθούν από το ποσοστό που θα έχει το Κίνημα Αλλαγής. «Αν δεν είναι υψηλό, μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης».

Αναφορικά με την κριτική πώς το Κίνημα Αλλαγής δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του, να ενώσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς τονίζει ότι «έχω αναφερθεί επανειλημμένως στα σημαντικά λάθη που έγιναν στην πορεία ίδρυσης του Κινήματος Αλλαγής, κυρίως ως προς την μορφή του νέου φορέα. Δυστυχώς, οι προσωπικές στρατηγικές επικράτησαν και εξανέμισαν τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης και θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Υπογραμμίζει πάντως ότι «με προβληματίζει η οποιαδήποτε συγκυβέρνηση όταν αυτή δεν εκφράζει καθαρούς προγραμματικούς όρους και σχέδιο για την πατρίδα, αλλά επιβάλλεται από τη λογική της παραμονής στην εξουσία για την εξουσία».

Έχω αναφερθεί επανειλημμένως στα σημαντικά λάθη που έγιναν στην πορεία ίδρυσης του Κινήματος Αλλαγής, κυρίως ως προς την μορφή του νέου φορέα. Δυστυχώς, οι προσωπικές στρατηγικές επικράτησαν και εξανέμισαν τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης και θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε μια δύναμη ευθύνης και μετριοπάθειας που έχει σήμερα ανάγκη ο τόπος.

Τέλος, όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, τόνισε ότι «Από τη μία πλευρά έχουμε την Ευρωπαϊκή Δεξιά με ηγέτη τον κ. Βέμπερ, η οποία ανεχόμενη στους κόλπους της πολιτικούς όπως ο κ. Όρμπαν που δηλώνει θιασώτης της «ανελεύθερης δημοκρατίας» και ο κ. Ταγιάνι που βλέπει θετικές στιγμές στην εποχή του Φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι, έχει κάνει μια ακροδεξιά αντιευρωπαϊκή στροφή.

Από την άλλη, την Ευρωπαϊκή Αριστερά η οποία υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα α λα καρτ και εμφανίζεται φοβική σε μία πιο ισχυρή και αυτόνομη Ευρώπη. Για το λόγο αυτό τόνισε, «Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιθυμούν μία Ευρώπη πιο δυνατή, πιο αλληλέγγυα, πιο δημοκρατική».