Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε ομιλία το μεσημέρι της Τετάρτης, 06.03.2019, στην Ρόδο και επεσήμανε την ανάγκη να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα

πολιτικής αλλαγής στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

«Ήρθε η ώρα η χώρα να πάει μπροστά και να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση και στον κ. Τσίπρα ότι αρκετά, δεν πάει άλλο, και ότι έφτασε πλέον η ώρα της πολιτικής αλλαγής», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ παράλληλα ζήτησε να στηριχθεί στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές ο νυν περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με τον οποίο όπως τόνισε μοιράζονται το ίδιο όραμα για τα νησιά και μιλάνε την ίδια γλώσσα.

Ζήτησε επίσης τη στήριξη του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, ενώ στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε και στη σημασία του αυριανού εορτασμού της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Μητσοτάκης και τα… SOS για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να θυμόμαστε όταν έρθει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας, τέσσερα πράγματα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:

– Πρώτον ότι για να έρθει στην εξουσία εξαπάτησε τους πολίτες με ψεύτικες υποσχέσεις

– Δεύτερον ότι «έπνιξε» με φόρους και τσάκισε την μεσαία τάξη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας

– Τρίτον ότι χειρίστηκε τα εθνικά θέματα προκαλώντας μεγάλες ζημιές (κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα προβληματική) και

– Τέταρτον ότι «δηλητηρίασε» την πολιτική ζωή του τόπου, δημιουργώντας νοσηρές καταστάσεις, επιδεικνύοντας παράλληλα θράσος και αλαζονεία.

Οργισμένος Μητσοτάκης για τις διώξεις της τραγωδίας στο Μάτι

Αναφέρθηκε επίσης στις διώξεις που ασκήθηκαν για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι «αντί να σκύψουν το κεφάλι στη μνήμη των 100 νεκρών, μας κουνάνε και το δάχτυλο». «Δεν θέλω να ζητήσω την παραίτηση της κ. Δούρου, θέλω όμως στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες να στείλουν μήνυμα και σε αυτήν και στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει επιτέλους να πάνε στο σπίτι τους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε παλιά και νέα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε απόλυτη κομματική εγρήγορση και κυρίως να πείσουν τους αναποφάσιστους «ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να κάνει τη ζωή όλων καλύτερη».

Επισήμανε ακόμη ότι η πολιτική μάχη των ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου είναι ιδιαίτερα σημαντική και για το λόγο αυτό οι εκλογές αποκτούν μια ξεχωριστή διάσταση, αφού οι πολίτες μπορούν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Τσίπρα και στην κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο και ότι πρέπει να φύγουν.

Τόνισε ότι η ΝΔ έχει σχέδιο για όλους τους τομείς και όχι μόνο για την οικονομία, ενώ εξήρε αρκετές φορές το έργο και τις πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, διότι απαιτείται όπως είπε η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του κόμματος και ο κ. Χατζημάρκος είναι ένας από αυτούς που μπορούμε να στηριχθούμε, διότι «μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε κοινό όραμα για το μέλλον των νησιών μας».

Στην ομιλία του που πραγματοποιήθηκε στο Νεστορίδειο Μέλαθρο Ρόδου, τον κ. Μητσοτάκη προλόγισαν όπως αναφέρει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Μάνος Κόνσολας και Γιάννης Βρούτσης, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων Παύλος Μπακίρης και Χρήστος Καφτηράνης και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.