Πολιτική χροιά είχε το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ραφήνα, όπου παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων. Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχήθηκε

σε όλους τους Ελληνες και της Ελληνίδες «το 2019 να είναι χρονιά φώτισης και χαράς για όλους και να είναι η χρονιά που θα τη θυμόμαστε ως την απαρχή αναγέννησης της πατρίδας μας». Σε ερώτηση για τις αναρτήσεις που έκανε ο Πάνος Καμμένος τις τελευταίες ώρες, ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε να απαντήσει με νόημα: «Φώτιση και Καμμένος είναι δύο έννοιες που δεν πηγαίνουν μαζί». Σε άλλη ερώτηση, περί επιχειρούμενης θεσμικής εκτροπής από πλευράς κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελληνων για να είναι μια φωτεινή χρονιά. Η ΝΔ είναι η δύναμη που εγγυάται τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την κοινωνική δομή για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής στη Ραφήνα. Στο Κέντρο τον υποδέχθηκαν και τον ενημέρωσαν σχετικά, η διευθύντρια της δομής, Βενετία Κιούση, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθήνας, Χρήστος Καπάταης, που είναι ο υπεύθυνος του Κέντρου Logistics που τροφοδοτεί αποκλειστικά τη δομή στήριξης των πυρόπληκτων της Ραφήνας, καθώς και ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Ευ. Μπουρνούς.

Ο κος Καπάταης, συνοδευόμενος από την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, κα Καλλιόπη Σταυροπούλου καθώς και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, υπεύθυνο για ζητήματα Λαϊκών Αγορών, κο Μιλτιάδη Ευσταθιάδη, περιέγραψε αναλυτικά τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής μέσω της αποκλειστικής τροφοδοσίας του Κέντρου, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί αμέσως μετά από την τραγωδία του περασμένου Ιουλίου. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Social Network Αττική, με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014 – 2020, και υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση των στελεχών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πρόκειται να λειτουργήσει Κέντρο για την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης και διοικητικής διευκόλυνσης των κατοίκων των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας - Πικερμίου. “Μιλάμε για δομές που αποτελούν κρίκους μιας μεγαλύτερης αλυσίδας κοινωνικής αλληλεγγύης που κτίζουμε στην Περιφέρεια για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη”, δήλωσε, ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης.