Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για την αγορά εργασίας,

οι Ημέρες Καριέρας, πραγματοποιήθηκε από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου . Παρούσα στη μεγάλη «γιορτή» εύρεσης εργασίας η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αττικής Β2 Μαρία Συρεγγέλα. 

Η κυρία Συρεγγέλα, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα εργασιακά θέματα ως πρώην Υφυπουργός Εργασίας, μαζί με τον διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον κύριο Βασίλη Γεωργιάδη Υποδιοικητή ΔΥΠΑ, επισκέφθηκαν τα περίπτερα των επιχειρήσεων που λαμβάνουν μέρος στην εκδήλωση και συνομίλησαν με τους υπεύθυνους για τις εργασιακές ευκαιρίες που δίνονται τα τελευταία χρόνια σε ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν δουλειά . Όπως είπε χαρακτηριστικά : «Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που φέτος έχει σημειώσει και ρεκόρ συμμετοχών. Πολλές από τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος είναι από τις κορυφαίες στον κλάδο που δραστηριοποιούνται . 

Τέτοιες διοργανώσεις δίνουν λύση στα αδιέξοδα ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν δουλειά , βγάζοντας τους από την ανεργία και εξασφαλίζοντάς τους μια θέση εργασίας ανάλογη με τα προσόντα τους και με αξιοπρεπείς απολαβές».  Αυτό που τόνισαν όλοι στην Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι, στην αγορά εργασίας αυτή την στιγμή υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε ότι αφορά συγκεκριμένες ειδικότητες, εκτός από αυτές που ήδη γνωρίζουμε σε τουρισμό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Η ΔΥΠΑ διοργανώνει τις πρώτες ημέρες καριέρας για το 2024 με περισσότερες από 200 επιχειρήσεις που προσφέρουν 7.000 θέσεις εργασίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσω του οργανισμού 130.000 άνεργες και άνεργοι έχουν βρει δουλειά από το 2019 με το 60% από αυτούς να είναι γυναίκες. 

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως βιομηχανίες τροφίμων, φαρμάκων, καλλυντικών, επίπλων, αλουμινίου, τσιμέντου, δομικών προϊόντων, χρωμάτων και πλαστικών, τεχνικών κατασκευών, τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής, χονδρικού και λιανικού εμπορίου, αυτοκινήτων, παροχής υπηρεσιών, μάρκετινγκ, υπεραγορών, εκδόσεων, εκπαίδευσης και κατάρτισης, υδατοκαλλιεργειών, μεταφορών, εστίασης και τουρισμού.