Στην οικογένεια του, τον γάμο του με την Κέλλυ Δρίτσα, τον ρόλο της Ελλάδας

στην Ευρώπη και την επιλογή του να πολιτεύεται στον Δυτικό Τομέα Αθηνών αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε μια διαφορετική συνέντευξη, στην πρωινή εκπομπή “MEGA Καλημέρα” με την Ελεονώρα Μελέτη και στον δημοσιογράφο Κώστα Τσουρό.

Όταν έγινε η κατάτμηση της Β΄ Αθηνών, επέλεξα τα Δυτικά, «καθώς αποφάσισα να είμαι με τον κόσμο της εργασίας, με τον κόσμο που αισθάνεται πολλές φορές το δίκαιο παράπονο ότι τον έχει εγκαταλείψει η κεντρική πολιτική εξουσία, τον κόσμο στον οποίο έχω μία αναφορά εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ιδίως την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στην Ευρώπη, κάτι που διαπιστώνει από πρώτο χέρι ως Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα. «Το 2019 είχαμε ακόμα την εικόνα ενός επαίτη και παρία του ευρωπαϊκού συστήματος. Δεν συμμετείχαμε σε καμία κεντρική απόφαση και κανένας δεν έδινε βάση σε αυτά τα οποία έλεγε η χώρα μας. Το 2023 όλες οι προτάσεις που καταθέτουμε στο ευρωπαϊκό πλαίσιο γίνονται αποδεκτές και αυτό δείχνει τη μεγάλη αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον γάμο του με την Κέλλυ Δρίτσα, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήγησε ότι το ζευγάρι αποφάσισε την τέλεση του γάμου στη Ρώμη, χωρίς να το έχει προσχεδιάσει, με την ευκαιρία της παρουσίας φίλων και συγγενών κατά τη βράβευσή του στην Αιώνια Πόλη με τον Μεγαλόσταυρο από το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας. «Αυτός που εξεπλάγη ακόμα περισσότερο ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο είχα ταξιδέψει την προηγούμενη εβδομάδα. Του είχα πει ότι θα πάω στη Ρώμη και, όταν το διάβασε σε κάποιο site, μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε “καλά, δεν λες τίποτα” και του είπα “άμα το ήξερα, θα στο ‘χα πει”». Βεβαίως, όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, είχε προηγηθεί η πρόταση γάμου και είχε γίνει αποδεκτή. «Η πρόταση γάμου έγινε παραδοσιακά, είμαι παραδοσιακός, και στην πρόταση, αλλά ακόμα περισσότερο στην τελετή, η οποία έγινε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρώμης», σημείωσε.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη στενή σχέση του τόσο με τον πατέρα του όσο και με τη μητέρα του, «έναν πολύ ζεστό άνθρωπο» που έφυγε νωρίς αφήνοντας ένα μεγάλο κενό σε όλη την οικογένεια. Ερωτηθείς για το πολιτικό βάρος του ονόματος «Βαρβιτσιώτης», εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μετά από όλη αυτή τη διαδρομή η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που με στηρίζει, μπορεί να είχε ψηφίσει στο παρελθόν και τον πατέρα μου, αλλά έχει εμπιστοσύνη στη δική μου πορεία».

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Attalos στο Καματερό.