Υπερψηφίστηκε με τους ψήφους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών

για το «Δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμού στις Βουλευτικές εκλογές», με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΔ να ψηφίζει παρών ενώ την καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25.

Με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή το 2012, όλοι μας συνειδητοποιήσαμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ότι η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία αντιμετώπιζε μία απειλή. Η εγκληματική της δράση σύντομα αποκαλύφθηκε και τα ηγετικά της στελέχη κατέληξαν στη φυλακή.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα τελευταία τρία χρόνια επέτρεψε στα στελέχη αυτά να δρουν ανενόχλητα μέσα από τη φυλακή, να ιδρύσουν νέο πολιτικό κόμμα, να συμμετέχουν σε εκπομπές μέσω του διαδικτύου και τώρα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, έφερε στη Βουλή αυτή την τροπολογία η οποία ανοίγει την «κερκόπορτα» για ιδεολογικές κρίσεις κομμάτων από τον Άρειο Πάγο. Σε μία δημοκρατία δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιορίζουμε κανένα κόμμα για την ιδεολογία του ή για το πολιτικό του πρόγραμμα. Αυτά τα κρίνει ο λαός και τα ζητήματα αυτά αντιμετωπίζονται πρωτίστως πολιτικά, διαφορετικά μία μεθοδευμένη απαγόρευση μπορεί να έχει αντίστροφη δράση από την αναμενόμενη.

Ο φασισμός και ο ναζισμός συντρίβονται ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά παντού, από τον λαό και όχι με νομικές απαγορεύσεις.

Δεν γίνεται να ακρωτηριάζεις τη Δημοκρατία, για να τη διασώσεις από αυτούς που θέλουν να την ακρωτηριάσουν.

Χουλιάρας Κωνσταντίνος

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΜέΡΑ25

Συντονιστής Τομέα Αθλητισμού