Την ίδια στιγμή που ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, μειώνουν τον ΦΠΑ

στα βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης λαμβάνοντας δυναμικά μέτρα ώστε να μειωθεί το κόστος ζωής, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τους άκαιρους και άσκοπους πειραματισμούς τους, υιοθετώντας την επιδοματική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης Σύριζα και τη λήψη ημίμετρων, όπως το λεγόμενο «Καλάθι του Νοικοκυριού». Η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εταιρειών και όχι των καταναλωτών, ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αφού πολλά από τα προϊόντα που εμπεριέχονται σε αυτό πωλούνται σε τιμές ακριβότερες από εκείνα της «ιδιωτικής ετικέτας» που υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.  

Πρόκεται για ένα εξευτελιστικό και ταπεινωτικό μέτρο κατά της οικογένειας, που ουσιαστικά είναι η επιβολή της επιθυμίας του ιδιοκτήτη του σουπερ μαρκετ  στο τραπέζι σου. Αν θα φας  αυτή τη βδομάδα κοτόπουλο, η χοιρινό η αν θα πιείς το γάλα που θέλεις, εξαρτάται πια από το σουπερ μαρκετ και τα προϊόντα που θα σου επιβάλει και όχι απο  εσένα. Διαφορετικά, θα πρέπει να  γίνεις πελάτης σε ένα δυσανάλογο, βάση μισθών και συντάξεων, αγοραστικό περιβάλλον όπου θα πρέπει να  προσαρμόσεις  την επιθυμία σου στην εξωπραγματική τιμή του γάλατος στα 2.50 ευρώ η του κιλού της μπριζόλας στα 9 ευρώ.   

Η αλήθεια είναι ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι η μοναδική αγοραστική πραγματικότητα που θα μπορούσε να εφαρμόσει η κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία και ίσως η μόνη λύση που ο Έλληνας αντέχει. Ευρωπαϊκές  χώρες με διπλάσιους μισθούς  και συντάξεις και με μικρότερο πληθωρισμό  έχουν προσαρμόσει τον ΦΠΑ τροφίμων σε πραγματικά αγοραστικά δεδομένα.  

Η φράση που ακούμε συχνά «ο Έλληνας ξεχνάει εύκολα  πριν τις εκλογές»  είναι προσβλητική για τον πολίτη. Από την άλλη πλευρά όμως και ο πολίτης θα πρέπει να αποδείξει μέσω της ψήφου του ότι δεν του αξίζει αυτός ο μειωτικός χαρακτηρισμός. Οι επικείμενες εκλογές του δίνουν άλλωστε τη δυνατότητα να μετατρέψει την  ψήφο του σε δυνατή  γροθιά. Να αρνηθεί να υποκύψει σε στιγμιαίες παροχολογίες κι επιτέλους να ορθώσει και πάλι το ανάστημά του, επιτελώντας το χρέος του απέναντι στις επόμενες γενιές, με στόχο να διατηρηθούν ζωντανά τα ήθη, τα έθιμα, τα ιδανικά και οι αξίες του ελληνισμού.  

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ     ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β2
ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

https://www.facebook.com/profile.php?id=100088152504324