" Ό,τι και να επιλέξετε να κάνετε, ό,τι και να σπουδάσετε και με ότι καταπιαστείτε να φροντίσετε να το αγαπάτε και να παλεύετε να γίνετε οι καλύτερες και οι καλύτεροι σε αυτό."

Αυτά συμβούλεψε τους εν δυνάμει φοιτητές η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα στο Νέο Future Hub που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχαίου Ελαιώνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πρόκειται για Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διοργανώθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου από την εταιρεία συμβουλευτικής Career Gate και τον όμιλο φροντιστηρίων Νέο.

Η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτής της περιοχής ως κεντρική ομιλήτρια της Ημερίδας μίλησε για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται πλέον στο χώρο σπουδών αλλά και εργασίας με την τεχνητή νοημοσύνη .΄΄Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν οτι η ΑΙ αντί να αντικαταστήσει τους εργαζομένους, θα δημιουργήσει μια νέα ανάγκη για ειδικευμένους εργαζομένους – επαγγελματίες με την ικανότητα να διαχειρίζονται και να αξιοποιούν το καλύτερο από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη΄΄, είπε η Κυρία Συρεγγέλα.Μάλιστα τόνισε οτι η πολιτεία οφείλει να στέκεται στο πλευρό των νέων καθώς στα 17 ένας έφηβος δεν μπορεί τις περισσότερες φορές, να ξέρει τι θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει .

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σπουδαιότητα του μεταπτυχιακού μιάς και αυτό πρέπει να συνδέεται με την αγορά εργασίας και μπορεί να ανοίξει νέες επαγγελματικές προοπτικές στους φοιτητές. Άλλωστε η ίδια είναι ζωντανό παράδειγμα αφού είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το προπτυχιακό της ήταν θεατρολογία αλλά το μεταπτυχιακό της, της άνοιξε νέους ορίζοντες και υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, με εξειδίκευση σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.
 

Όπως συμπλήρωσε  η κυρία Συρεγγέλα αναφερόμενη στους νέους και στις νέες ,"είναι στο χέρι μας να τα εξαλείψουμε και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που όλες και όλοι θα μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται και επειδή στην εργασία μας περνάμε το 1/3 της ζωής μας οφείλουμε στον εαυτό μας να είμαστε ευτυχισμένοι με αυτό που κάνουμε΄΄. Απευθυνόμενη στους γονείς που βρίσκονταν στο ακροατήριο είπε ως μητέρα αρχικά και μετά ως πολιτικός..."Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύουμε τα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, να τα ενθαρρύνουμε να προσπαθούν και να μην το βάζουν κάτω. Και μαζί τους να σπάμε τα στερεότυπα. Να τους δείχνουμε τον δρόμο."