Με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας και

τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, αναδεικνύει το μείζον πρόβλημα που υπάρχει με τη ραγδαία αύξηση του λειτουργικού κόστους παραγωγής άρτου.  

Στην Ερώτηση της η κα Γιαννακοπούλου, επισημαίνει ότι από το καλοκαίρι του 2021 (οπότε και ξεκίνησε η ενεργειακή κρίση) έως σήμερα, τα λειτουργικά κόστη και τα κόστη πρώτων υλών των αρτοποιείων έχουν αυξηθεί υπέρογκα με αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του ψωμιού, την αισθητή κάμψη στην κατανάλωση του και συνεπακόλουθα την μείωση του τζίρου των βιοτεχνικών αρτοποιείων.  

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Βουλευτής και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ:  

«Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η τιμή της φραντζόλας μέσα σε ένα μόλις έτος αυξήθηκε στη χώρα μας κατά 18,4%, ιδίως το διάστημα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2022, όπου καταγράφηκε αύξηση της τάξεως  του 2-3%, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο η χώρα μας βρίσκεται στην 11η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ ως προς την αύξηση της τιμής του ψωμιού, με αποτέλεσμα το ψωμί να τείνει να καταστεί είδος πολυτελείας.»  

Η κα. Γιαννακοπούλου ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την ουσιαστική στήριξη των αρτοποιών, ώστε να συγκρατηθούν τα λειτουργικά έξοδα τους, και ως εκ τούτου και η τιμή του ψωμιού.