Οι καλύτερες μέρες που έζησε ο λαός σε αυτό τον τόπο ήταν με το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑλ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά,

ενώ απαντώντας σε όσους προσβλέπουν σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίστηκε τη γραμμή της αυτόνομης πορείας του Κινήματος Αλλαγής. «Δεν υπάρχουν στηρίγματα για αυτή την κυβέρνηση. Από αυτή τη Βουλή δε μπορεί να προκύψει άλλη πλειοψηφία η οποία να έχει προοδευτικό πρόσημο και να μπορεί να σταθεροποιήσει τη χώρα» τόνισε η κ. Γεννηματά και ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει σωσίβιο για αυτή την κυβέρνηση στο ΚΙΝΑΛ». Η κ. Γεννηματά μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επέμεινε επίσης στην πρόταση της για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ- ΚΙΝΑΛ και ειδικά ως προς το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δε μπορεί να μείνει έξω από την επόμενη εθνική προσπάθεια και να πετάει πέτρες». «Αφού ευνοεί ο νόμος σας για τις δημοτικές εκλογές τις συνεργασίες κατεβάστε παντού υποψήφιους στην αυτοδιοίκηση. Αλλά δεν το κάνουν έρχονται πίσω μας ουρά», είπε επίσης.

Σχετικά με τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση και τις συνεργασίες, η κ. Γεννηματά επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει δικά μας πρόσωπα στις τοπικές κοινωνίες για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί δεν έχουν δικά τους στελέχη να κατεβάσουν! Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ουρά του Κινήματος Αλλαγής στην αυτοδιοίκηση». Όσον αφορά τη μείωση των συντάξεων, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για κοροϊδία της κυβέρνησης προς του συνταξιούχους. «Ζητάμε την οριστική ακύρωση του μέτρου. Ζητάμε τη ριζική αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου γιατί δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και φτωχοποιεί όλους τους συνταξιούχους. Επομένως, δεν αρκεί να σταματήσει η περικοπή μόνο στις παλιές συντάξεις» τόνισε. Ακόμη, σχολιάζοντας όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, κ. Γεννηματά παρατήρησε: «Χρόνια τώρα επαναλαμβάνει ότι ξεκινά η συνταγματική αναθεώρηση και ακόμη τίποτα. Τον προκαλέσαμε πριν από μήνες να συμφωνήσουμε έστω σε μία μίνι αναθεώρηση, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

Τώρα λέει θα την επαναφέρει για να αλλάξει την ατζέντα. Εργαλειοποίηση και του Συντάγματος. Πολλές οι φούσκες του πρωθυπουργού που ξεφούσκωσαν». Σχολιάζοντας την κρίσιμη απόφαση για την ποινική μεταχείριση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου, η κ.Γεννηματά δήλωσε: «Εμείς έχουμε πει όλα στο φως και δεν το αλλάζω για κανένα. Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη, θα κάνει το έργο της, δε θα λάβει υπόψη της ότι λένε υπουργοί της κυβέρνησης για να κερδίσουμε εκλογές κάποιον πρέπει να βάλουμε φυλακή». Τέλος, όσον αφορά το χθεσινό επεισόδιο με την εισβολή μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Απέναντι στην ανοχή της κυβέρνησης, στην ανομία και στα γκέτο, πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Αφύπνιση από τους πολίτες. Κανένα πολιτικό κόμμα μόνο του δεν μπορεί να κάνει τις μεγάλες αλλαγές. Εμείς αυτό φωνάζουμε στο Κίνημα Αλλαγής».