Έτοιμο δηλώνει το υπουργείο Εσωτερικών για τη διεξαγωγή των τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές, Κοινοτικές).

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» «προχωρήσαμε σε στοχευμένες αλλαγές και φέρνουμε μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες στη διαδικασία, με στόχο αφενός να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι, αφετέρου, να μειωθεί ο φόρτος εργασίας των δικαστικών αντιπροσώπων και όλων των εμπλεκόμενων στις εκλογές. Ως υπουργείο Εσωτερικών έχουμε κάνει πολλά, περισσότερα από κάθε άλλη φορά, σε διοικητικό, διαχειριστικό και τεχνολογικό επίπεδο ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των τετραπλών εκλογών». 
Στο μεταξύ, ο κ. Χαρίτσης μίλησε για το δίλημμα των ευρωεκλογών τονίζοντας «θέλουμε μια Ευρώπη της αέναης λιτότητας και της διευρυνόμενης φτώχιας, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, όλα όσα δηλαδή αντιπροσωπεύουν ο Όρμπαν και ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη , ο κ. Βέμπερ, οι οποίοι δεν είναι παρά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος; Ή μια Ευρώπη της συνανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, μια Ευρώπη των πολλών, όπως διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η προοδευτική συμμαχία στην οποία πρωτοστατεί, εντός και εκτός συνόρων; Αυτά δεν είναι κάποια μακρινά και αφηρημένα ζητήματα, αφορούν άμεσα τη χώρα μας». Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να αντιμετωπίσουμε τις ευρωεκλογές «απλώς ως μια πρόβα για τις εθνικές εκλογές», οι οποίες όπως ξεκαθάρισε «θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο, στο τέλος της τετραετίας». 
Υπογράμμισε δε, ότι «η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια ελπιδοφόρα πολιτική εξέλιξη. Μαρτυρά την αποφασιστικότητα του δημοκρατικού κόσμου, των προοδευτικών δυνάμεων, να συσπειρωθούν γύρω από την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον κίνδυνο της ακροδεξιάς και της παλινόρθωσης του παλιού χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος». 
Επιπρόσθετα, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι «το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, έτσι όπως ο ίδιος το ξεδιπλώνει, τρομάζει τον κόσμο, δείχνει τι τον περιμένει εάν το παλιό πολιτικό σύστημα και τα ολιγαρχικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω του, πάρουν ξανά στα χέρια τους τον έλεγχο της χώρας». 
Ο υπουργός Εσωτερικών καταλήγει ότι «η δική μας δύναμη δεν απορρέει από τη στήριξη των ολιγαρχών, αλλά από το έργο και το πρόγραμμά μας υπέρ των πολλών, από τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε δημιουργήσει με τους πολίτες κάνοντας σταδιακά πράξη όσα υποσχεθήκαμε. Σε αυτά θα επιμείνουμε και θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να υλοποιήσουμε περισσότερα μέτρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας».