Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου έφτασε γύρω στις 3.30 ο ΑΛέξης Τσίπρας προκειμένου να γίνει σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε ώρες πριν από το κλείσιμο της κάλπης και διήρκεσε περίπου 1,5 ώρες, έγινε η αποτίμηση της εκλογικής διαδικασίας, ενώ συζητήθηκαν και τα σενάρια της επόμενης ημέρας, με βάση τα αποτελέσματα που θα προκύψουν τόσο από τις ευρωεκλογές, όσο και από τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Αν οι πρώτες πληροφορίες που διακινούνται προφανώς έχουν φτάσει και στον πρωθυπουργό, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει να λάβει πολλές κρίσιμες αποφάσεις αυτή τη νύχτα. Ολα τα σενάρια είναι ανοικτά, όπως άλλωστε έχει αφήσει και ο Αλέξης Τσίπρας να διαχέεται.

Ακόμη και το σενάριο των πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του, όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη σύσκεψη, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο σπίτι του, ενώ θα επιστρέψει εκ νέου στην Κουμουνδούρου, όπου και θα παρακολουθήσει, μαζί με τους συνεργάτες του, τα εκλογικά αποτελέσματα. «Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους, τις περιφέρειες και τους εκπροσώπους που θα στείλουν στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι όμως και ώρα και μέρα ευθύνης των πολλών, είναι μέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Είναι ώρα και μέρα ευθύνης να επικυρώσει, να εγκρίνει, να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας αλλά και τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα μην αφήσει καμία χαραμάδα καμία κερκόπορτα σε κανένα την επόμενη μέρα να τα πάρει πίσω ή να τα αμφισβητήσει. Σε κανένα είτε εντός είτε εκτός της χώρας. Είναι η ώρα της ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου». Αυτή ήταν το πρωί η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.