Η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και στις δημοτικές εκλογές, οδήγησε τον πρωθυπουργό στην απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες

εθνικές εκλογές. Αρκετοί από τον κυβερνητικό συνασπισμό, δεν έχουν κατανοήσει ακόμα τι έφταιξε και πάτωσαν. Τι ήταν αυτό που οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο δεν πίστεψαν τα ίδια της τα στελέχη, σε μια τόσο ευρείας έκτασης νίκη. Η αλαζονεία τους είναι τέτοια, που δεν τους επιτρέπει να δουν πέρα από τη μύτη τους.

Θέλουν να βλέπουν απλά ιδεολογικούς αντιπάλους, που τους τιμώρησαν για τη συμφωνία των Πρεσπών. Κι όμως στη Μακεδονία που έβραζε ο τόπος με το θέμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τις δυνάμεις του. Απλά δεν τις αύξησε και πώς να τις αυξήσει τις δυνάμεις του, σε μια περιοχή που λατρεύτηκε ο Πανίκας σαν ημίθεος επί σειρά ετών. Το μεγάλο φιάσκο το κυβερνών κόμμα, το έπαθε στην Αττική και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην κάθε περιοχή για διαφορετικούς λόγους. Στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, λόγω της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού. Από την ανικανότητα των αρμοδίων, που άφησαν τα νησιά της Μυτιλήνης και της Σάμου, να γίνουν γκέτο μεταναστών και να καταστραφούν τουριστικά, μετά από Τιτάνια προσπάθεια που είχαν κάνει οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι αυτών των νησιών να τα καταστίσουν τουριστικό προορισμό.

Στην Αττική, ο κόσμος καταψήφισε την κυβέρνηση, κυρίως για την ανοχή που έδειξε σε ακραίες και προσβλητικές συμπεριφορές, όπως του Πολάκη. Επίσης για το γεγονός ότι διορίζονταν σε διάφορες θέσεις που δημιουργούνταν, μόνο κομματικοί παράγοντες. Στήνονταν φωτογραφικοί διαγωνισμοί για το δημόσιο, μόνο και μόνο για να βολευτούν και οι τελευταίοι πιστοί του κόμματος. Όποιος δήλωνε υποταγή και πίστη στην κυβέρνηση, μπορούσε να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Οι υπόλοιποι στον Καιάδα. Τώρα το πλοίο βουλιάζει.

Όπως συμβαίνει πάντα σε περιπτώσεις βαριάς ήττας, στην αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση, συνήθως είναι πιο οδυνηρή για τους ηττημένους. Την ώρα που το πλοίο βουλιάζει πρώτα την κάνουν τα ποντίκια. Γι’ αυτό, το πιο πιθανό είναι  να δείτε όλους τους φιλοξενούμενους επισκέπτες του ΣΥΡΙΖΑ, να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και να επιστρέφουν στα παλιά τους λημέρια. Η απογύμνωση του ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη και ψηφοφόρους, θα οδηγήσει σε πραγματική ανάκαμψη του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και όχι σε αυτή που μας παρουσιάζει η κ. Γεννηματά.

Από την άλλη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να θεωρήσουν και να αποδεχθούν ως ήττα τους το 24% που έλαβαν στις ευρωεκλογές, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι το κόμμα του 4% και όλο το υπόλοιπο ποσοστό προέρχεται από αυτούς που προσχωρούν τυχοδιωκτικά στα κόμματα εξουσίας την τελευταία στιγμή. Γι’ αυτό και θα επιστρέψουν πολλοί στο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), γιατί θα το δουν ως αυριανό κυβερνητικό εταίρο της Ν.Δ, όπως έκανε επί Σαμαρά.

Θα παίξει το ρόλο που έπαιξε ο Καμμένος στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα που θα δούμε στις εθνικές εκλογές της 7 ης Ιουλίου, θα είναι ακόμα χειρότερο για το ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση «Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται». Το θέμα είναι ότι θα ξαναδούμε τους περιφερόμενους ΠΑΣΟΚους και τους πρώην Νεοδημοκράτες που συνεργάστηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ, να κουνούν το δάχτυλο και να ξανανεβαίνουν στο άρμα της εξουσίας, με τον τρόπο που μπαίνουν οι αρουραίοι στα καράβια, νύχτα, από τους κάβους με τους οποίους είναι δεμένο το πλοίο στο λιμάνι.