«Municipal Observer»

Αντιμετώπιση και ανάλυση του θέματος με αρκετή δόση σάτιρας και χιούμορ, γιατί πιστεύει η «στήλη», ότι μόνο έτσι μπορεί να το δει κάποιος,

επειδή τα όσα συμβαίνουν στο Δημ. Συμβούλιο Κορίνθου, είναι απλά...τραγελαφικά!

«Είναι τρομακτικό πράγμα η δήλωση Πνευματικού και δεν είναι τρομακτικό πράγμα, ο Πιέτρης τις προάλλες με το βρακί του σε δημόσια θέα και όλα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Κορινθίων; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!»

Επειδή δήλωσε ο κ. Πνευματικός στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο δημοτικός σύμβουλος που ανεξαρτητοποιήθηκε (αποστάτησε), ήταν κατά εντολή συγκεκριμένου επιχειρηματία, ο κ. Σταυρέλης το θεώρησε τρομακτικό πράγμα και θέλησε έτσι όπως το έθεσε, να ποινικοποιηθεί η συγκεκριμένη δήλωση, αφού ως γνωστό, ζήτησε από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να σταλεί το βίντεο της συνεδρίασης στον Εισαγγελέα.

Δηλαδή για να καταλάβουμε, απασχόληση Εισαγγελέα «για ψύλλου πήδημα;»

Σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου, για να μην πούμε, τι έκανε η φοράδα στ' αλώνι. Δεν είναι τρομακτικό πράγμα το θέαμα του Πιέτρη με το βρακί που μόστραρε σαν παντιέρα πριν λίγο καιρό και είναι τρομακτικό πράγμα η δήλωση του Πνευματικού για τον τύπο που τον «πούλησε» και την έκανε με ελαφρά «πηδήματα»; Κάτι που στο κάτω κάτω αφορούσε τον κ. Πνευματικό, τον αποστάτη Δημοτικό Σύμβουλο, άντε και τον Δήμαρχο κ. Νανόπουλο.

Παρ' όλα αυτά, ένα ρίγος πολιτικής ανατριχίλας διαπέρασε την «στήλη» μόλις πληροφορήθηκε, ότι ο «ογκόλιθος» της Αντιπολίτευσης του Δήμου Κορινθίων κ. Σταυρέλης, δεν έχασε την «χρυσή» ευκαιρία που του δόθηκε και επειδή ίσως νόμιζε ότι παρήγαγε εποικοδομητική πολιτική, έριξε την «βόμβα» μεγατόνων και έθεσε το βαρυσήμαντο πολιτικό ερώτημα «ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟ;».

Συγνώμη και με όλο το θάρρος της γνώμης, αλλά η «στήλη» θεωρεί ότι είναι ανόητη η ερώτηση. Όλοι γνωρίζουν ότι μέχρι το 2023, διοικεί (όπως διοικεί), η παράταξη του Βασίλη Νανόπουλου. Τώρα, αν τα στελέχη (Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι κλπ) δεν είναι ικανά να αντεπεξέλθουν στο Δημοτικό γίγνεσθαι,  είναι πραγματικά τρομακτικό, αλλά συνάμα και τραγικό, αυτό που συμβαίνει στην Κόρινθο. Κάτι που ίσως δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Σταυρέλης και αυτό είναι ένα θέμα, που θέλει πολύ συζήτηση.

Πάντως, ένα είναι σίγουρο. Τα θέματα και οι παρεξηγήσεις που δημιουργούνται στα Δημοτικά Συμβούλια, δεν λύνονται με την παρέμβαση Εισαγγελέα, αλλά, με δημοκρατικό διάλογο. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να είναι χώρος κατάθεσης, είτε αρνητικών είτε θετικών απόψεων και όχι εφαλτήριο ευκαιριακής και εφήμερης προβολής

Βέβαια, κατακριτέα η πράξη της αποστασίας, αλλά ως γνωστό, είναι μια πληγή που παραμένει ανοιχτή χρόνια στην χώρα μας και δόξα τον θεό, το «εγχειρίδιο» του καλού αποστάτη βρίσκεται στην κορυφή των «πωλήσεων» στα πολιτικά και  αυτοδιοικητικά ράφια. Δεν χρειάζεται όμως για κανέναν αποστάτη (Νενέκους τους είχε αποκαλέσει κάποτε ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος) να ενοχληθεί Εισαγγελέας, αλλά ούτε και να μετατραπούν τα Δημοτικά Συμβούλια σε Γουδί. Ας αποφασίσει για τον κάθε ένα από αυτούς, ο ψηφοφόρος στις επόμενες εκλογές. Απλά τα πράγματα, πιό απλά δεν γίνεται...

Δείτε την δημοσίευση του κ. Σταυρέλη στο διαδίκτυο (facebook) για την περιβόητη δήλωση Πνευματικού.