Του Αντ. Δεωνά

«Τι άλλο θα ακούσουμε! Ο «θεματοφύλακας» της διαχείρισης των απορριμμάτων, το «ιερό τέρας» της ανακύκλωσης...υποψήφιος

στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;»

Καθαρά πολιτική αξιολόγηση στα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα της Κορίνθου και τίποτα άλλο.

Είναι κάποιες φορές που όταν έρχεται στα αυτιά σου κάποια «περίεργη» πληροφορία, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ζεις τελικά στην «Ουζουμπούρου»  της «Κάτω Μπανανίας», τσιμπιέσαι και λες, δεν μπορεί...όνειρο θα είναι, ή, κάποιος μας κάνει πλάκα και παίζει με την νοημοσύνη μας!

Αυτό συμβαίνει στο άκουσμα, ότι ο «προστάτης» του περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Ραψωματιώτης, ενδέχεται να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Νίκου Σταυρέλη στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές. Όλα αυτά βέβαια, σύμφωνα πάντα με τις φήμες που κυκλοφορούν στην Κόρινθο, αλλά και τις «περίεργες» αινιγματικές  δηλώσεις του κ. Ραψωματιώτη στο διαδίκτυο.

Και εδώ πλέον, έρχεσαι να αναλύσεις και να αξιολογήσεις την πολιτική οξυδέρκεια και το «μέλλον» που οραματίζεται για την Κόρινθο ο κ. Σταυρέλης, σύμφωνα βέβαια πάντα με την επιλογή των συνεργατών που θά πλαισιώσουν, ή, που πλαισιώνουν την παράταξή του.

Αν τελικά, λέμε αν όντως ισχύει ότι, ο mister ECORAP θα είναι υποψήφιος, σημαίνει ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού ίσως δεν έχει το «γνώθι σαυτόν», ίσως έχει περιέλθει σε πολιτική περιδίνηση, ή, είναι σε απελπιστική κατάσταση και προσπαθεί όπως - όπως να στελεχώσει την παράταξη του.

Τα πράγματα είναι απλά και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα παρακάτω γεγονότα.

Δεν μπορεί να οραματίζεσαι το μέλλον της περιοχής, όταν έχεις έναν υποψήφιο ο οποίος μολύνει συνειδητά με τις δραστηριότητες του (ΚΔΑΥ Μπολατίου), το έδαφος, το υπέδαφος, τα ρέματα, πιθανών και τον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά και την ατμόσφαιρα της Κορινθίας. Σχετικά δημοσιεύματα έχουν αναρτηθεί ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.  

Δεν μπορεί επίσης, να έχεις έναν υποψήφιο, την στιγμή που γνωρίζεις ότι πιάστηκαν επ' αυτοφώρω φορτηγά του, γεμάτα με απορρίμματα της Ερμιονίδας, να ξεφορτώνουν εν κρυπτό και παρανόμως στον επίσης παράνομο ΧΑΔΑ της Κορίνθου στο Χιλιομόδι. Για την συγκεκριμένη υπόθεση το θέμα έχει οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη και αναμένουμε με ενδιαφέρον, να δούμε και την στάση που θα τηρήσει ο σημερινός Δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος.

Όσων αφορά τα σκουπίδια της Ερμιονίδας, οι Κορίνθιοι για την ώρα μπορούν να «κοιμούνται» ήσυχοι, δεν πάνε πλέον στο Χιλιομόδι. Έχει βρεθεί άλλος «προστάτης» του περιβάλλοντος από την Βοιωτία και «ταξιδεύει» τα σκουπίδια της  Ερμιονίδας σε άλλη παράνομη χωματερή, στην Φωκίδα (συμπτωματικά, πήρε φωτιά και το ΚΔΑΥ της Βοιωτίας πριν λίγους μήνες ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Πάντως, το θέμα Αυτοδιοικητικές Εκλογές στον Δήμο Κορίνθου, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Η «στήλη» παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και σύντομα θα επανέλθει με επόμενο δημοσίευμα.