Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία εορτάζεται σήμερα 5 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης προέβη στην

ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την αξία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και την πίεση που ασκείται σε αυτό από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις. Είναι εξαιρετικά σημαντικό και ύψιστο καθήκον όλων μας, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, να αγαπήσουμε το περιβάλλον και να το προστατεύσουμε.

Ο Δήμος Περάματος αποτελεί ίσως την πιο επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή της Αττικής. Είναι επιτακτική η ανάγκη η πολιτεία να παρέμβει και να απαλλάξει την πόλη από τις επικίνδυνες και οχλούσες δραστηριότητες που την ταλανίζουν εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.

Η Δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μία πόλη καθαρή, πράσινη και ανθρώπινη.

  • Επιδιώκουμε την άμεση μετεγκατάσταση των δεξαμενών πετρελαιοειδών σε χώρο εκτός οικιστικού ιστού και την απόδοση των χώρων στους πολίτες του Περάματος.
  • Αντιδρούμε στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΟΛΠ Α.Ε. και έχουμε προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποτρέψουμε μία καταστροφική εξέλιξη για την πόλη μας.
  • Στεκόμαστε απέναντι στον νέο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων που έχει βάλει στο στόχαστρο το Σχιστό ως την «πίσω αυλή της Αττικής» προσθέτοντας νέες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.
  • Είμαστε υπέρμαχοι της χωροταξικής δημοκρατίας στη διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε να αναλάβει κάθε Αντιπεριφέρεια τη διαχείριση που της αναλογεί.

Ο Δήμος Περάματος και οι κάτοικοι της πόλης είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε με κάθε τρόπο κάθε επιζήμια δραστηριότητα που υποβαθμίζει ολοένα και περισσότερο την ποιότητα ζωής μας.

Μέγιστη προτεραιότητά μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει σε αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας και στο μέλλον των παιδιών μας».