Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε τους 3 σταθμούς του Μετρό στον Πειραιά,

οι οποίοι έχουν πλέον ολοκληρωθεί και η έναρξη λειτουργίας τους βρίσκεται στην τελική ευθεία. Ο κ. Μώραλης έκανε για πρώτη φορά τη διαδρομή Δημοτικό Θέατρο, Πειραιάς, Μανιάτικα, ενώ ξεναγήθηκε στους εντυπωσιακούς χώρους των σταθμών. Σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου, λέγοντας πως τα οφέλη για την πόλη μας είναι πολλαπλά. Τόνισε δε, πως νιώθει ιδιαίτερα περήφανος που ο Πειραιάς «αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο», σημειώνοντας πως με «σκληρή δουλειά, σωστές και έντιμες συνεργασίες, η πόλη μας θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να κάνει βήματα προόδου».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είναι η εξής: «Ένα από τα «προνόμια» που μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ένας Δήμαρχος, είναι η δυνατότητα να δει ένα δημόσιο έργο πριν εγκαινιαστεί επίσημα. Έτσι και εγώ είχα την προνομιακή ευκαιρία να ξεναγηθώ στους σταθμούς του μετρό του Πειραιά, οι οποίοι είναι πλέον έτοιμοι και να κάνω την διαδρομή Δημοτικό Θέατρο, Πειραιάς, Μανιάτικα και αντίστροφα. Ένιωσα χαρά, περηφάνια, αισιοδοξία και μια προσμονή να επισκεφθεί και να χρησιμοποιήσει αυτό το νέο σύγχρονο μέσο μεταφοράς ο κάθε Πειραιώτης. Ένα μέσο το οποίο ευελπιστώ να δώσει «ανάσες» στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά, αλλά και του μεγάλου Λιμανιού της χώρας. Ένιωσα χαρά γιατί μετά από τόσες ταλαιπωρίες, με ανοιχτά εργοτάξια, χώματα, θορύβους, επιτέλους φτάσαμε στην ολοκλήρωση ενός τεράστιας σημασίας έργου για τον Πειραιά με προφανή πολλαπλά οφέλη.

Ένιωσα περηφάνια γιατί ειδικά ο σταθμός του Δημοτικού θεάτρου θα αποτελέσει όχι μόνο σταθμό για τους επιβάτες και τη μεταφορά τους, αλλά μια ακόμα εστία πολιτισμού για την πόλη μας, καθώς εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές ή ομοιώματά τους, τα οποία πραγματικά κοσμούν τον σταθμό, καθιστώντας τον ένα ακόμα μουσείο για τον Πειραιά. Ένιωσα χαρά γιατί τα Μανιάτικα, απέκτησαν έναν σταθμό που αναβαθμίζει μια σημαντική περιοχή για όλους εμάς. Ένιωσα αισιοδοξία καθώς το λιμάνι συνδέεται επιτέλους με το αεροδρόμιο, δημιουργώντας νέα δεδομένα, ώστε ο Πειραιάς να γίνει προορισμός, ο οποίος πλέον διαθέτει ένα μέσο που θα αλλάξει την κινητικότητα της πόλης προς το καλύτερο. Ένιωσα περηφάνια γιατί καθημερινά επιβεβαιώνω αυτό που αισθάνομαι. Ότι ο Πειραιάς αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο, γίνεται όλο και πιο εξωστρεφής και το μέλλον είναι μπροστά του αισιόδοξο. Ένιωσα τέλος προσμονή καθώς αυτή μου τη χαρά βιάζομαι να τη μοιραστώ με όλους τους Πειραιώτες, αλλά και επισκέπτες της πόλης μας. Στον Πειραιά προχωράμε καλά και με σκληρή δουλειά, σωστές και έντιμες συνεργασίες η πόλη θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να κάνει βήματα προόδου».