Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μώραλης εξήρε τον σημαντικό «αγώνα» που δίνει η διοίκηση για την ανάδειξη του μουσείου, καθώς επίσης και για τις ξεχωριστές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε αυτό. Επισήμανε ωστόσο, ότι η Πολιτεία οφείλει να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο τον ρόλο του μουσείου ως διεθνούς φορέα ανάδειξης της Ελληνικής ναυτοσύνης, υπογραμμίζοντας: «Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος δεν είναι ένα απλό τοπικό μουσείο, είναι ένα μουσείο εθνικής εμβέλειας. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες από όλους, από την Πολιτεία, τον Δήμο που είναι αρωγός στο πολύπλευρο έργο του, από τους αρμόδιους φορείς για την περαιτέρω αναβάθμισή του.

Το Ναυτικό Μουσείο είναι ένα από τα πλέον αξιόλογα μουσεία της χώρας, κοσμεί την πόλη μας παράγοντας σπουδαίο πολιτιστικό έργο και είναι σημαντικό να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο». Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Όλοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επιτυχία του κοινού μας σκοπού που είναι να αναβαθμίσουμε τον ρόλο του μουσείου. Έχουμε θέσει ως βασικές προτεραιότητες την κτηριακή αναβάθμιση του φορέα και την επανέκθεση των συλλογών του, ώστε η επίσκεψη στον χώρο να αποτελεί μια ευχάριστη και ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία που θα αναδεικνύει τη σπουδαία ναυτική ιστορία και κληρονομιά της χώρας μας».

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν δύο σημαντικές προσωπικότητες, υποστηρικτές του Μουσείου, η Ακαδημαϊκός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη – Ψαρούδα και η επιχειρηματίας Ελένη Κορωνάκη. Από τον Δήμο Πειραιά στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, η Δημοτική Σύμβουλος Ελίνα Βερυκάκη και η πρώην Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Ειρήνη Νταϊφά. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.