Στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε για τις ευρωπαϊκές πολιτικές της χώρας μας,

στο Ευρωκοινοβούλιο. Και βέβαια ποιες  γυναίκες και άντρες θα μας εκπροσωπήσουν. Είναι μεγάλη η ευθύνη μας  σε αυτό το ευρωπαϊκό νομοθετικό κέντρο διαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων των ευρωπαίων πολιτών και οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά. Γι αυτό και ζητώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας,  ώστε να φέρουμε στο προσκήνιο,   την «πράσινη ατζέντα» και την αναβάθμιση, της ποιότητας  ζωής μας.

Ως νέα γυναίκα που ασχολείται ενεργά από πολύ μικρή ηλικία με τον εθελοντισμό και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας, την άδολη αγάπη προς τα ζώα, το οικοσύστημα μας που καταρρέει γύρω μας από τις άφρονες πολιτικές στον βωμό του χρήματος και με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν έχει «πράσινες φωνές» στο Ευρωκοινοβούλιο, αποφάσισα να μετέχω σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφια με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Ο λόγος είναι απλός. Θέλω να φέρω την «ελληνική πράσινη ατζέντα» στο Ευρωκοινοβούλιο μέσα από την «ματιά» της δικής μου γενιάς, που υποφέρει και ασφυκτιά. Αρκετά με τις τοξικές και παρωχημένες λογικές και συμπεριφορές, που τελικά μας πληγώνουν όλους. Δεν αξίζει αυτό στην Ελλάδα μας, δεν αξίζει στην γενιά μου, δεν αξίζει στα παιδιά μας που έρχονται….

Στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Ούτε άνθρωποι του «δήθεν» που ψάχνουν για καρέκλες. Όλοι και όλες μας, έχουμε αποδείξει στην πράξη, την αγάπη μας προς τον άνθρωπο, ειδικότερα στους συνανθρώπους μας με αναπηρίες ή άλλα προβλήματα, τα ζώα, την φύση, την αναβάθμιση του τρόπου που ζούμε. Του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε την ίδια τη ζωή σε αυτόν τον υπέροχο πλανήτη που κινδυνεύει όμως από τις λανθασμένες ενέργειές μας ή τις παραλήψεις μας. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Γι αυτό και στρατεύομαι σε αυτόν τον αγώνα.

Προτεραιότητα μου είναι η αρμονική μας συνύπαρξη με το οικοσύστημα «που μας φιλοξενεί» ως ανθρώπους και φυσικά η ανάδειξη των τεράστιων πλεονεκτημάτων που έχει η Ελλάδα μας όχι μόνο ως γεωγραφικός χώρος, αλλά και ως η κοιτίδα του πολιτισμού και της παιδείας που λειτουργεί ως φάρος για όλη την ανθρωπότητα. Η σύγχρονη Ελλάδα του 21ου αιώνα, του αιώνα της επανάστασης της τεχνητής νοημοσύνης, δεν μπορεί να μείνει πίσω. Και πρέπει να προχωρήσουμε «με καθαρές αποφάσεις και προτεραιότητες» αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας. Με την «πράσινη ατζέντα» που άλλωστε το αναγνωρίζει πλέον ως αναγκαιότητα, όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτόν τον όμορφο αλλά και πολύ δύσκολο όσο και απαιτητικό αγώνα, θα ήθελα την στήριξή σας  σε αυτές τις ευρωεκλογές, όλων  όσων πιστεύουν στο ίδιο όραμα. Σε αυτόν «τον δρόμο» από όλους μας εξαρτάται «το σήμερα και το αύριο». Βλέποντας βέβαια τα λάθη «του χθες». Να είσαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα δικαιώσουν την επιλογή σας  επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ…

* Η Αγγελίνα Αβραμάκου είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το «Πράσινο Κίνημα»