Ποια έργα είναι σε εξέλιξη στην πόλη 

Την ευχή να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του Κορυδαλλού εκφράζει σε μήνυμά του προς τους δημότες ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης,

λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου 2019- 2023. Ο απερχόμενος Δήμαρχος Κορυδαλλού, κάνοντας αναφορά στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, εύχεται μια δημιουργική θητεία στο νέο Δήμαρχο Νίκο Χουρσαλά, ενώ γνωστοποιεί ότι δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλώνει όμως «παρών» και ενεργός υπερασπιστής των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών. Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Κασιμάτη: Σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται τρεις δημιουργικές θητείες στον Δήμο Κορυδαλλού. Από το 2007 έως σήμερα, μαζί με τους συνεργάτες μου, έδωσα όλες μου τις δυνάμεις, ώστε ο Κορυδαλλός να αποκτήσει τις υποδομές που είχε ανάγκη. Έργα για το σήμερα και κυρίως για το αύριο της πόλης.

Οδηγός μου ήταν πάντα η πίστη στον θεσμό της αυτοδιοίκησης και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης. Τίποτα από όσα δημιουργήσαμε και εξασφαλίσαμε δεν ήταν δεδομένο, αφού η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας είχε δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες για τη λειτουργία των Δήμων (μείωση χρηματοδοτήσεων, προσωπικού κλπ). Όμως, με όπλα την γνώση, την εμπειρία, την αγωνιστικότητα, τις πλήρεις και ώριμες μελέτες, διεκδικήσαμε και κερδίσαμε χρηματοδοτήσεις από κάθε πηγή (ΟΣΚ, ΚΤΥΠ, Περιφέρεια, Πράσινο Ταμείο, Υπουργεία κλπ) με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να μείνει όρθιος και οι δημότες να μην επιβαρυνθούν οικονομικά.

Παράχθηκε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς και ανάμεσα στα μικρά και μεγάλα έργα περιλαμβάνονται υποδομές, που αύξησαν τη δημοτική περιουσία και αντιμετώπισαν χρόνια προβλήματα, γεγονός που καθιστά τον Δήμο μας έναν από τους πιο αναβαθμισμένους Δήμους της ευρύτερης περιοχής. Το ιδιόκτητο Δημαρχείο, ο νέος ιδιόκτητος Βρεφονηπιακός Σταθμός 120 θέσεων, η παραχώρηση για πρώτη φορά ενεργού τμήματος των φυλακών έκτασης 10 στρεμμάτων στις γυναικείες φυλακές, 6 νέα σχολεία, η πλήρης ανακατασκευή της πλατείας Μέμου και της Δημητρακοπούλου, είναι μερικά από αυτά. Παραδίδω στο νέο Δήμαρχο κ. Χουρσαλά έναν Δήμο σε υγιή οικονομική κατάσταση με παρακαταθήκη τη διάφανη και έντιμη διαχείριση των χρημάτων των πολιτών, καθώς και σειρά σημαντικών έργων σε εξέλιξη με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

Πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν την πόλη και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Συγκεκριμένα, τα έργα που είναι σε εξέλιξη:

1. Κατασκευή Κολυμβητηρίου και δύο γηπέδων τένις.

2. Κατασκευή πάρκου 10 στρεμμάτων στις πρώην γυναικείες φυλακές.  

3. Ανακατασκευή 88 στρεμμάτων με αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού (led) και δημιουργία «γραμμής καρδιάς».

4. Ολοκλήρωση Ειδικού Σχολείου (ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και οι εργασίες ξεκινούν το Σεπτέμβριο).

5. Παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια (ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή των αύλειων χώρων στα : 1ο, 2ο, λύκεια, 7ο γυμνάσιο, 9ο Δημοτικό, 8ο γυμνάσιο).

6. Αντικατάσταση οργάνων και τοποθέτηση νέων δαπέδων στις παιδικές χαρές (πρόγραμμα Φιλόδημος).

7. Αντικατάσταση χλοοταπήτων στα γήπεδα 8χ8 και 5χ5 στο Δημαρχείο (ολοκληρώθηκαν).

8. Κατασκευή γηπέδου 7Χ7 στο Δημαρχείο (ξεκινούν οι εργασίες το επόμενο διάστημα).

9. Ανακατασκευή δαπέδων γηπέδων Σκρα- Σχιστού (ολοκληρώθηκε).

10. Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την ικανοποίηση των υφιστάμενων και μελλοντικών αναγκών μετακίνησης, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στη πόλη (έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός).

11. Προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού (εφαρμογή για κινητά) παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης για την καταγραφή και την αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας (λειτουργεί από τα τέλη Ιουλίου).

12. Παρεμβάσεις στο Ανοιχτό και Κλειστό Γυμναστήριο (αντικατάσταση χλοοτάπητα, τοποθέτηση καθισμάτων για τους θεατές, αντικατάσταση κουφωμάτων, wc, αποδυτηρίων, αντικατάσταση λαμπτήρων με led) προϋπολογισμού 1.800.000€ (το έργο έχει δημοπρατηθεί).

13. Αγορά δύο (2) minibus για τη μεταφορά των πολιτών από και προς το ΜΕΤΡΟ (υπό δημοπράτηση).

14. Παρεμβάσεις ασφαλείας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς (υπό δημοπράτηση).

15. Προμήθεια εννέα (9) υπαίθριων οργάνων γυμναστικής για τοποθέτηση στα 88 στρέμματα (έχει ολοκληρωθεί και η τοποθέτησή τους θα γίνει μετά την ανακατασκευή των 88 στρεμμάτων).

16. Αντιπλημμυρικά σε διάφορες οδούς του Δήμου, προϋπολογισμός 2.300.000 € (πρόγραμμα Φιλόδημος, υπό δημοπράτηση).

17. Αντικατάσταση (αναβάθμιση) ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά Led σε πλατείες, οδικό δίκτυο, δημοτικά κτίρια και σχολεία της πόλη (η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, μαζί με το λογισμικό για τη διαχείριση του δικτύου).

18. Συνέχεια των εργασιών ασφαλτόστρωσης (Δάμωνος, Σερρών, Σπετσών κλπ).

19. Αγορά δύο μηχανημάτων έργου (JCB και πολυμηχάνημα σκούπα, αρπάγη κλπ).

20. Μελέτη για τη συντήρηση του υπολειπόμενου οδικού δικτύου της πόλης(για το σύνολο των οδών).

21. Αντικατάσταση 55 στάσεων λεωφορείων με νέες σύγχρονες, προϋπολογισμού 100.000 € (πρόγραμμα Φιλόδημος).

22. Πιλοτικό πρόγραμμα μαζί με πέντε (5) Δήμους για την διαχείριση βιοαποβλήτων (Υπουργείο Υποδομών).  

23. Κατασκευή πεζογέφυρας στη Γρ. Λαμπράκη (έχει ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη από την Περιφέρεια Αττικής).

24. Κατασκευή αγωγού των ομβρίων στην Γρ.Λαμπράκη (έχει ολοκληρωθεί η μελέτη εφαρμογής από την Περιφέρεια).

25. Εγκεκριμένο αίτημα σύνδεσης με όλα τα σχολεία της πόλης με φυσικό αέριο (εκτός περιοχής Σχιστού, Δεξαμενής που δεν υπάρχει ακόμη κεντρικό δίκτυο).

26. Κατάθεση στο Υπουργείο Υποδομών master plan για την έκδοση ΦΕΚ με σαφή προσδιορισμό αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή των Λατομείων (γήπεδο στίβου, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου κλπ).

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού για την πολύχρονη και γόνιμη συνεργασία. Για λόγους αυστηρά προσωπικούς υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Θα είμαι βέβαια πάντα παρών και ενεργός πολίτης, πρόθυμος να συμβάλλω στην υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης μας. Στο νέο Δήμαρχο κ. Χουρσαλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία προς όφελος της πόλης και των δημοτών.