Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χρ. Βρεττάκο Το Καστράκι και το Κέντρο Υγείας του δήμου Κερατσινίου,

δύο κρίσιμα έργα για το Κερατσίνι που χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης η Ρένα Δούρου με τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο. Δύο σημαντικά έργα που μαζί με την εμβληματική ανάπλαση στην περιοχή του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων, αναβαθμίζουν τη ζωή των πολιτών και φέρουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης Τσίπρα, του Δημάρχου Χρ. Βρεττάκου και της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής της Ρένας Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γ. Γαβρίλη. “Αυτό είναι ένα δεδομένο που καμία απόπειρα λαθροχειρίας για μικροπαραταξιακούς και μικροκομματικούς λόγους δεν μπορεί να διαγράψει. Μπορεί για κάποιους η διαστρέβλωση της αλήθειας να είναι δεύτερη φύση, οι πολίτες όμως γνωρίζουν και κρίνουν”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

Είχε προηγηθεί συνάντηση στο Δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας όπου πέραν του Δημάρχου Χρ. Βρεττάκου, της Ρ. Δούρου και του Γ. Γαβρίλη, μετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Μ. Θεόδοτος, Τεχνικών Έργων Ευ. Δασκαλάκης, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Β. Λάσκαρη και Κ. Λογοθέτη, η Δημοτική Σύμβουλος, Αγγ. Κασιμάτη, ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κ. Κατσαφάδος, ο Μ. Γιαπιτσής, Συντονιστής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κερατσινίου. Στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η εξέλιξη των έργων που χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στον Δήμο. Η επίσκεψη έγινε ενόψει της παράδοσης, σε λίγες μέρες, στους δημότες του Καστρακίου. Ενός έργου – ανάσα για τους πολίτες καθώς μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνειας Πύλης, δημιουργεί μια δημόσια έκταση 40 στρεμμάτων.

Η ανάπλαση της περιοχής του Καστρακίου, προϋπολογισμού 3.568.688 ευρώ, είναι έργο υποδομής που η Διοίκηση Δούρου χρηματοδότησε, ωρίμασε και για το οποίο υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο το 2018, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του ΠΕ.ΣΥ το 2017. Ένα έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και που ήταν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ένα έργο που αναβαθμίζει συνολικά τη ζωή των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Αργότερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου, ένα έργο που οι πολίτες περίμεναν 15 χρόνια, που έγινε πραγματικότητα χάρη στην κυβέρνηση Τσίπρα, τον Δήμαρχο Βρετάκο και την Διοίκηση Δούρου, στο πλαίσιο της ευρύτερης στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας στην Αττική.

Ένα έργο που ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να εγκαινιάσει ενώ δεν είχε καμία συμβολή και αντί, ως όφειλε, να αξιοποιήσει αυτή την πρωτοβάθμια δομή υγείας και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, την έχει αφήσει υποστελεχωμένη στο πλαίσιο της ιδεοληπτικής του πολιτικής. Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια σε συνεργασία με την κυβέρνηση Τσίπρα και τον Δήμαρχο Βρεττάκο, σφράγισαν καθοριστικά την εμβληματική παρέμβαση στην περιοχή των Λιπασμάτων, έκταση 94 στρεμμάτων. Άλλο ένα έργο που τον Ιούνιο του 2019, ο Κ. Μητσοτάκης, επιχείρησε προκλητικά να καπηλευθεί αν και από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε προβάλλει ισχυρές αντιρρήσεις. Παράλληλα η Διοίκηση Δούρου χρηματοδότησε σημαντικά προγράμματα αντιπλημμυρικών έργων, παιδικών χαρών, ασφαλτοστρώσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων.