Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο δράστης εντοπίστηκε να κινείται στον προαύλιο χώρο πολυκατοικίας στο Μοσχάτο και σε έλεγχο αστυνομικών,

αντιστάθηκε, τράπηκε σε φυγή και αμέσως μετά ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τ.Α. Μοσχάτου - Ταύρου. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθη. Ο 34χρονος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένοπλων ληστειών σε καταστήματα τραπεζών και σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών.

Ως προς τον τρόπο δράσης του, φέρεται ότι εισέβαλε σε καταστήματα φορώντας κουκούλα ή χειρουργική μάσκα και, αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσε χρήματα από τα ταμεία. Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί, από το Νοέμβριο του 2019, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τέσσερις περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και ισάριθμες σε σούπερ μάρκετ, μία περίπτωση ένοπλης ληστείας σε φαρμακείο και μία σε ταχυφαγείο. Ο 34χρονος, που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων και που πρόσφατα είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.