Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, συνοδευόμενος από τους Αντιπροέδρους κκ Νίκο Γρέντζελο

και Ηλία Μάνδρο, επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, ξεκινώντας έτσι τον σχεδιασμό του για συνεργασία με όλους τους Δήμους της Αττικής σε θέματα ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. ανέλυσε τον σχεδιασμό της στη Δήμαρχο κ. Μαρία Ανδρούτσου, και στην Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Λένα Χαλβατζά και στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αναστάσιο Σοφιανόπουλο, που συμμετείχαν στην συνάντηση, σχετικά με δράσεις του Επιμελητηρίου που μπορούν να τονώσουν την επιχειρηματικότητα και να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη του Δήμου. «Βρισκόμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για τις στοχευμένες δράσεις του Επιμελητηρίου μας, όπως τη δημιουργία δωρεάν e-shop και site από το Ε.Ε.Α. για τους επαγγελματίες του Δήμου, για την δωρεάν παροχή WiFi σε κεντρικό σημείο που θα επιλέξετε, για εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που μπορούμε να οργανώσουμε για μία σειρά θεμάτων όπως για τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ, του ΟΑΕΔ, ή για το νέο Πτωχευτικό Δίκαιο», τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα πάρει το Ε.Ε.Α. περιλαμβάνονται επίσης  η συνεργασία και παροχή μελέτης για τη δημιουργία Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για περιοχή του Δήμου, στα πρότυπα του προγράμματος AGORA ATHENS, δωρεάν τηλε- εκπαιδεύσεις από κορυφαίους εισηγητές ανά κλάδο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου, αλλά και δωρεάν κατάρτιση δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του Δήμου, μέσω του προγράμματος του ΕΕΑ και της Περιφέρειας Αττικής «Προώθηση της Ανάπτυξης των Δεξιοτήτων και της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού στους Τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης» ύψους 2.000.000€.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εστίασε στην παροχή ανταποδοτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου από τους φοροτεχνικούς, δικηγόρους και εργατολόγους του Ε.Ε.Α. προς τις τοπικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. «Στόχος μας είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς μόνον έτσι μπορούμε να ελπίζουμε στην συνολική βελτίωση του επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος, EN ISO 9001:2015 No.: 01012187 κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου. «Θεωρώ πως αυτή η συνεργασία του Δήμου μας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας είναι εξαιρετικά πολύτιμη και έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή που οι επαγγελματίες και η τοπική αγορά χρειάζονται περισσότερο από ποτέ στήριξη από επίσημους επαγγελματικούς φορείς, αλλά και από το Κράτος.

Η τεχνογνωσία και οι πολλαπλές πρωτοβουλίες του ΕΕΑ σε συνεργασία με το Δήμο, μπορούν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του μικρού και μεσαίου επαγγελματία της πόλης μας. Τα δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα, η συμβουλευτική σε θέματα e-commerce και digital marketing, οι τηλε- εκπαιδεύσεις και σειρά άλλων δράσεων που σχεδιάζονται, θα είναι μια μικρή ανάσα γι' αυτούς κι εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να στηρίξουμε αυτή τη σύμπραξη με όλες μας τις δυνάμεις. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία», δήλωσε η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου.   Οι συναντήσεις εργασίας αντιπροσώπων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με Δημάρχους και άλλων Δήμων της Αττικής, θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.