Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει σήμερα Σάββατο (10/2) τον τομέα της Ράφα,

στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να έχει δώσει εντολή στον στρατό να ετοιμάσει «σχέδιο απομάκρυνσης» για εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους, που βρίσκονται στο σημείο, πριν από μια πιθανή χερσαία επίθεση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, από νωρίς το πρωί υπήρξαν πλήγματα κοντά στην πόλη, όπου βρίσκονται πλέον 1,3 εκατ. Παλαιστίνιοι, πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας, με τη μεγάλη τους πλειονότητα να είναι άνθρωποι, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, για να γλιτώσουν από τη βία σε πιο βόρειες περιοχές.

Ο υπουργός Υγείας της Χαμάς καταμέτρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας 110 θανάτους, εκ των οποίων 25 σε πλήγματα στη Ράφα και έκανε λόγο για «σφοδρές συγκρούσεις» στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (9/2), οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ένα άλλο μεγάλο νοσοκομείο της πόλης, το αλ-Αμάλ. Μετά την πόλη της Γάζας και στη συνέχεια τη Χαν Γιούνις, το Ισραήλ θέτει πλέον ως στόχο μια χερσαία επιχείρηση στην πόλη, που βρίσκεται δίπλα στην Αίγυπτο, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής του επίθεσης κατά της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Αφού έδωσε εντολή την Τετάρτη στον στρατό να προετοιμάσει επίθεση στη Ράφα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά από δύο μέρες ζήτησε από τα στρατεύματα, να του υποβάλουν σχέδιο για την «απομάκρυνση» των αμάχων της Ράφα και την «καταστροφή» της Χαμάς, στην πόλη αυτή. «Είναι αδύνατον να επιτευχθεί ο στόχος του πολέμου χωρίς την εξάλειψη της Χαμάς και αφήνοντας τέσσερα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα», και αυτό απαιτεί «οι άμαχοι να απομακρυνθούν από τις ζώνες των συγκρούσεων», δήλωσε.