Στη δέσμευση ότι εντός του επόμενου μήνα θα βρίσκονται στη Λέρο τα μηχανήματα και ο εργολάβος προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης

Διάθεσης Αποβλήτων, προχώρησε μέσω του ΣΚΑΙ ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλλιας, εν μέσω διαμαρτυριών κατοίκων για την χωματερή στα Βουρλίδια Αγίου Γεωργίου όπου "βουνά" από τα σκουπίδια έχουν πνίξει την περιοχή, ενώ είναι συνεχείς οι πυρκαγιές που εκδηλώνονται, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα.

Ο κ Κόλλιας δήλωσε ότι τις φωτιές δεν τις βάζει ο δήμος, αλλά ξεσπούν από μόνες τους λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Ο δήμαρχος απέδωσε την καθυστέρηση στην κατασκευή του νέου ΧΑΔΑ στην κωλυσιεργία των αρμόδιων υπηρεσιών και στο γεγονός ότι είναι χρονοβόρα η διαδικασία των αιτήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο για να παραχωρηθούν τα δημόσια κτήματα όπου θα κατασκευαστεί η χωματερή, χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια.

Σημείωσε μάλιστα πως ο ανάδοχος εργολάβος θα έπρεπε να είχε ήδη μεταβεί στο νησί. Πρόσθεσε πως υπάρχει η χρηματοδότηση του ενός εκατομμυρίου για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ αλλά και  4,6 εκατομμύρια για κατασκευή ΧΥΤΥ, όμως η διαδικασία κολλάει στο στάδιο των αδειοδοτήσεων.

Πάντως ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι το νησί είναι από τα πιο καθαρά της χώρας.

   

ΠΗΓΗ