Θαλάσσια ρύπανση σημειώθηκε μέσα στο λιμάνι της Κέρκυρας από κρουαζιερόπλοιο που βρισκόταν στην περιοχή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, το πρωί του Σαββάτου από τον ναυτικό πράκτορα του κρουαζιερόπλοιου υπό ξένη σημαία.

Άμεσα, στην περιοχή πήγαν λιμενικοί όπου διαπίστωσαν ρύπανση από λεπτό φιλμ πετρελαίου (diesel) ιριδίζουσας μορφής έκτασης εμβαδού επιφάνειας περίπου 100τ.μ.εσωτερικά του νέου λιμένα Κέρκυρας, η οποία προκλήθηκε κατά την διαδικασία πετρέλευσης του πλοίου από βυτιοφόρα οχήματα. Συγκεκριμένα υπήρξε εκροή μικρής ποσότητας πετρελαίου στην προβλήτα, όπου ένα μέρος της κατέληξε δια φυσικής ροής μέσα στη θάλασσα.

Μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου και οδηγοί βυτιοφόρων, προχώρησαν στη ρίψη απορροφητικών φραγμάτων και πετσετών για την περισυλλογή των πετρελαιοειδών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 42 και 54 ετών, μέλη του πληρώματος και ένας 56χρονος Ελληνας οδηγός βυτιοφόρου οχήματος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ κινήθηκε  η διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων.