Με την ιδιότητα του υπόπτου οδηγείται στο γραφείο του εισαγγελέα και καλείται να δώσει εξηγήσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης,

η δράση του οποίου βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός που διενεργεί την έρευνα με κεντρικό πρόσωπο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη τον καλεί,  στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή σε ανωμοτί εξηγήσεις  με την ιδιότητα του υπόπτου για την τέλεση των αδικημάτων του βιασμού και της απόπειρας βιασμού. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, φέρεται να είναι αντιμέτωπος με τις καταγγελίες τριών γυναικών, η μια εκ των οποίων μιλά για βιασμό που τελέστηκε το 2008 , μέσα σε θεατρικό χώρο,  ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα .

Ο γνωστός κωμικός αναμένεται να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Πάντως νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν ο ηθοποιός να επιλέξει να μην περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα αλλά να  εκπροσωπηθεί, σε αυτή τη φάση,  από τον δικηγόρο του καθώς η παρουσία του δεν είναι υποχρεωτική. 

Υπενθυμίζεται πως η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη άρχισε μετά τα στοιχεία που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, για το ελληνικό #metoo.