Ξανανοίγει το παράθυρο για διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, με εισιτήριο τα self test.

Αν και η κυβέρνηση μέχρι στιγμής τηρεί στάση αναμονής για το τι μέλλει γεννέσθαι, θεωρείται δεδομένη η βούλησή της για μια εορταστική περίοδο αλλιώτικη σε σύγκριση με την περσινή με «ανάσες ελευθερίας». Ξανανοίγει το παράθυρο για διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, με εισιτήριο τα self test. Αν και η κυβέρνηση μέχρι στιγμής τηρεί στάση αναμονής για το τι μέλλει γεννέσθαι, θεωρείται δεδομένη η βούλησή της για μια εορταστική περίοδο αλλιώτικη σε σύγκριση με την περσινή με «ανάσες ελευθερίας».

Σε αυτό συνηγορούν και τα αξιολογούμενα ως ενθαρρυντικά στοιχεία σε σχέση με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου, αλλά και το γεγονός ότι μέχρι το Πάσχα, σχεδιάζεται να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 2 εκατ. πολίτες, με τουλάχιστον μία δόση. Κάτι που επισήμανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αρνητικό self test. Αυτό που επιδιώκεται είναι η έγκαιρη προετοιμασία ενός σχεδίου δράσης με προϋποθέσεις και κανόνες, προκειμένου να τεθεί υπόψη των ειδικών, οι οποίοι επιθυμούν πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το πόσο επηρέασαν τα βήματα χαλάρωσης του lockdown που έχουν γίνει τις προηγούμενες εβδομάδες πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση. Στο πλαίσιο αυτό οι επόμενες δύο εργάσιμες εβδομάδες, θα είναι αναγνωριστικές και καθοριστικές για τις επόμενες κινήσεις και δη φια το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού.

Μετακινήσεις με εισιτήριο το self test

Ο Άκης Σκέρτος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με την διενέργεια self-tests, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα. Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self-tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου. «Εισάγουμε στην καθημερινότητά μας τη λογική και την αναγκαιότητα της τακτικής της συστηματικής διάγνωσης», υπογράμμισε ο ‘Ακης Σκέρτσος επισημαίνοντας πως αυτό είναι κάτι που έχει πολύ σημαντική επιδημιολογική χρησιμότητα γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο εντοπίζονται οι φορείς. Το να μπορεί κάθε πολίτης να ελέγχει την πορεία της υγείας του, όπως είπε «είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ελεγχόμενη και ασφαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας ώστε να μπορέσουμε να άρουμε τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε εφαρμογή εδώ και κάποιους μήνες».